Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige reageert op kleinerende opmerking

Een verpleegkundige schrijft een emotionele brief op Facebook als ze een kleinerende reactie krijgt op haar beroep. De brief is duizenden keren gedeeld.
facebook.jpg
'Ik begeleid mensen bij het sterven

Na een lange dag werken, deed de Australische verpleegkundige Caitlin Brassington in haar uniform een boodschap in de supermarkt. Daar kwam ze een kennis tegen, die opmerkte dat ze niet wist dat ze ‘maar’ een verpleegkundige was. Het is de zoveelste keer dat ze deze opmerking hoort. Geëmotioneerd postte de verpleegkundige een open brief op Facebook, die inmiddels duizenden keren is gedeeld. ‘Ik wilde een bewustzijn creëren over wat verpleegkundigen doen. Sommige banen worden ondergewaardeerd, en verpleging is één ervan. Ik wilde laten zien wat wij eigenlijk allemaal doen’, vertelt zij nadien in een interview.

Fragment uit de brief

In de brief toont Brassington haar ontzetting over de opmerking: ‘Wow, in mijn 18-jarige carrière heb ik deze opmerking zo vaak moeten horen. Maar vandaag kwam hij keihard binnen. Ben ik “alleen maar” een verpleegkundige?’ Vervolgens somt de verpleegkundige op wat zij zoal doet:

  •  Ik heb baby’s op de wereld geholpen, die mede dankzij mij hun eerste ademteug namen, en ik ben ‘maar’ een verpleegkundige.
  • Ik heb de hand van patiënten vastgehouden en gezorgd dat ze waardig konden sterven, en ik ben ‘maar’ een verpleegkundige.
  • Ik heb rouwende ouders bijgestaan nadat ze hun kind verloren, en ik ben ‘maar’ verpleegkundige.
  • Ik heb patiënten gereanimeerd, zodat ze konden blijven leven, en ik ben ‘maar’ verpleegkundige.
  • Ik ben de advocaat van mijn patiënten, in een system dat niet altijd de patiënt op nummer 1 zet, en ik ben ‘maar’ verpleegkundige.

Dus als ik ‘maar’ verpleegkundige ben, dan ben ik er waanzinnig trots op. #justanurse #love #happy

Er werd hartverwarmend gereageerd op haar post. ‘Het was overweldigend’, vertelt zij in een interview. ‘Ik was verdrietig, nu ben ik dat niet meer.’

Klik hier om de hele brief te lezen >>                         

Heb jij wel eens het idee dat je functie niet voor vol wordt aangezien? Reageer hieronder!

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.