Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige Sandra Kleefstra schrijft boek

Verpleegkundige en Nursing-columnist Sandra Kleefstra heeft haar columns gebundeld in een boek. Vandaag wordt 'Achter het bedgordijn' officieel gelanceerd.
Verpleegkundige Sandra Kleefstra schrijft boek

Vanaf de eerste blog die Sandra Kleefstra in 2006 voor de website Nursing.nl schreef, staan haar bijdragen iedere maand steevast in de toptien van best gelezen berichten. Ook de reacties van collega-verpleegkundigen op haar blogs, liegen er niet om.

Schaap met zes poten

Nursing-hoofdredacteur Alexia Hageman: ‘Als verpleegkundige sta je midden in het leven, heb je het mooiste vak dat er bestaat. Sandra weet ons hier met haar verhalen keer op keer van te doordringen. Opdat wij niet vergeten wat echt belangrijk is in het leven.  Verhalen vertellen is een kunst, en schrijven een talent dat niet iedereen beheerst. Een goede verpleegkundige is al een schaap met vijf poten. Sandra heeft er nog een zesde bij, een schrijverspoot. En die hebben wij bij Nursing toch maar even ‘ontdekt’. Bijzonder trots zijn wij dan ook dat haar schrijfsels zijn gebundeld in dit prachtige boek, zodat nog meer mensen daarvan kunnen genieten.’

Frisse kijk

Wander Blaauw, voorzitter directie van het Medisch Centrum Leeuwarden (waar Sandra werkt): ‘Niet iedere ziekenhuismedewerker vertrouwt die bijzondere verhalen toe aan papier. Sandra doet dat gelukkig wel. Haar blogs voor Nursing en haar columns in ons eigen personeelsblad getuigen van een bijzondere en verfrissende kijk op haar werk, patiënten en collega’s.  Gewoon geweldig leuk dat haar boeiende, maar soms ook ontnuchterende verhalen nu gebundeld zijn. Inspiratie voor iedereen die in de zorg werkt, vind ik. En ik ben best trots dat ze in ons ziekenhuis werkt, natuurlijk.’

Sappige details

In het boek omschrijft Sandra sappige details, deelt ze haar geheimen, benoemt ze schokkende zaken en vertelt ze ontroerende verhalen. Anekdotes die verpleegkundigen wel aan elkaar vertellen, maar niet snel naar buiten brengen. Dit alles doet ze natuurlijk zonder het vertrouwen van de patiënten te beschamen.

Achter het bedgordijn is vanaf vandaag te bestellen via de website van Reed Business Education.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.