Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige verdacht van zes moorden

De 44-jarige Vlaamse verpleegkundige Kurt D. wordt ervan verdacht zes hoogbejaarden te hebben vermoord door toediening van een overdosis insuline.

 

Verpleegkundige verdacht van zes moorden

Alle slachtoffers waren bewoners van het Gentse privérusthuis Privilege. De verpleegkundige heeft ook nog geprobeerd een zevende bejaarde om te brengen. Tot die optelsom komen speurders na grondig onderzoek, schrijft Het Laatste Nieuws.
Ook de gerechtspsychiaters dienden dinsdag hun rapporten in. Ze achten Dobbelaere toerekeningsvatbaar. Hij wist dus goed wat hij deed toen hij de gezonde bejaarden een overdosis insuline gaf.

Dodelijke dosis insuline
De moorden vonden plaats in 2007. De Vlaamse hoofdverpleegkundige zou in het verpleeghuis waar hij werkte in amper één week vijf bejaarden een dodelijke dosis insuline hebben toegediend. Dat gebeurde in de maand augustus. Twee weken geleden zou hij het nog eens hebben geprobeerd, maar deze bewoonster overleefde op het nippertje. Nu blijkt dat er nog een zesde moord is gepleegd. Kurt D. heeft de moorden bekend.

Hof van Assisen
De vermeende dader, die op zijn werk bekend stond als een hardwerkende, betrokken man en een goede communicator, houdt vol dat hij handelde in opdracht van zijn dode moeder. ‘Ik hoorde voortdurend haar stem. Ze verplichtte me te doden.’ De psychiaters geloven hem niet. Dobbelaere moet normaal voor het hof van assisen – het rechtscollege in België dat belast is met het vonnissen van misdaden, politieke delicten en drukpersdelicten – verschijnen.

Bestelen van patiënten
Kurt D. kwam jaren geleden al in contact met het gerecht. In 2001 kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden voor het bestelen van patiënten op zijn ronde als zelfstandig thuisverpleegkundige. Soms was dat een ring of wat geld, maar vaak ging het ook om spullen zonder veel waarde, zoals een vals gebit.

Het Laatste Nieuws / Het Volk (1) / Het Volk (2)
Door: redactie Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.