Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verpleegkundige vindt onderhoud in ziekenhuis slecht

Een meerderheid van de verpleegkundigen zegt dat in haar ziekenhuis 'regelmatig'  iets stuk is aan bijvoorbeeld het apparatuur of iets mankeert aan het onderhoud van het pand.
Verpleegkundige vindt onderhoud in ziekenhuis slecht

Dit blijkt uit een poll op Nursing.nl. Onlangs meldde website Zorgvisie dat het vastgoedbeheer van sommige ziekenhuizen zeker twintig jaar achterloopt. Daardoor lopen de ziekenhuizen onnodig grote risico’s: operatiekamers worden gesloten, omdat de luchtkwaliteit niet goed is. Ook zouden er ziekenhuizen zijn waar het noodaggregaat niet aanslaat wanneer dat nodig is. Volgens organisatieadviseur Anja Stokkers heeft zo’n zeventig procent van de ziekenhuizen te maken met bijna-ongelukken. ‘Slechts het topje van de ijsberg haalt de media. Namelijk alleen wanneer de gevolgen ernstig zijn.’

Er is geen geld voor onderhoud

Omdat de elektronica in ziekenhuizen de afgelopen twintig jaar is zo is toegenomen, worden steeds hogere eisen gesteld op het gebied van hygiëne en veiligheid. Maar ziekenhuizen zouden grote moeite hebben om geld vrij te maken ter verbetering van het onderhoud.

Uitslag poll: Het onderhoud in mijn ziekenhuis is slecht
Ja, bij ons is regelmatig iets stuk 65%
Het kan ermee door 22%
Nee, bij ons wordt alles goed onderhouden 13%

Door: redactie Nursing

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik onderschrijf zeker dat er ziekenhuizen zijn die te weinig aandacht hebben voor technisch onderhoud van gebouwen en apparatuur.
    Maar er mbt genoemde getallen bv de 65% ja er is regelmatig iets stuk bij ons.
    Uit hoeveel ziekenhuizen komt deze 65% en welke afdeling, een defecte monitor op een IC kan fataal worden terwijl een defecte po-spoeler op geriatrie vervelend is (natuurlijk ook maken!).
    Als instrumentatietechnicus kom veel “storingen” tegen die niet meer zijn dan een bedienings fout (ook een noodzakelijk aandachtspunt opleiding van eindgebruikers).
    Dus eigen bedieningsfout benoemen als een storing leid ook tot dit hoge getal. wellicht is een nuancering/toelichting op zijn plaats.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.