Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige wil graag sparren over euthanasie

De behoefte aan SCEN v&v als klankbord bij euthanasie(verzoeken) is behoorlijk groot. Dat blijkt uit een raadpleging van het landelijke Panel Verpleging & Verzorging door vakblad TVZ.
Verpleegkundige wil graag sparren over euthanasie

De deelnemers van het Panel Verpleging & Verzorging gaven in een schriftelijke vragenlijst aan of zij behoefte hadden aan SCEN v&v. Ruim een kwart van de panelleden verwachtte daar nooit gebruik van te gaan maken. 72 procent verwacht dit juist wél, tegenover 78 procent die verwacht pas te bellen zodra daar aanleiding voor is. Op de vraag of zij SCEN de afgelopen twee jaar geraadpleegd zouden hebben als het er al was geweest, antwoordde een derde (33 procent) bevestigend.

Adviserende rol rond het levenseinde
Sinds 2011 kunnen verpleegkundigen en verzorgenden SCEN (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland) v&v bellen met vragen over euthanasie of andere beslissingen rond het levenseinde. SCEN v&v heeft als doel verpleegkundigen en verzorgenden te adviseren als zij in hun werk tegen vragen of problemen aanlopen die voortbloeien uit euthanasie(verzoeken) of andere beslissingen rond het levenseinde, zoals afzien van een mogelijk levensverlengde behandeling.

Bereikbaarheid
De helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 020 – 592 33 48. Voor alle duidelijkheid: via de SCEN v&v-helpdesk worden geen adviezen gegeven over palliatieve zorg. Voor deze vragen kunnen zorgverleners terecht bij de regionale consultatieteams palliatieve zorg. In de IKZ-regio is dat: 0900 – 297 16 16.

Bekijk hier het volledige artikel in TVZ.

Door: redactie Nursing

Meer Nursing


Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Tegenwoordig kun je ook via Facebook op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs en expertbijdragen. Ga naar
www.facebook.com/VakbladNursing

Vacature-alert
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures, abonneer je dan op de vacature-alert van NursingBanen.
Ga naar NursingBanen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.