Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige wint prijs met ‘Tendernose’

Verpleegkundig specialist Heidi van de Mortel van Máxima Medisch Centrum, heeft de Truus van Lier-Prijs gewonnen met de zogeheten Tendernose.

De Tendernose is een apparaatje dat wordt gebruikt om overtollig slijm bij neonaten weg te zuigen op een kindvriendelijke manier. De prijs wordt uitgereikt door de Stichting Verpleegkundige Symposia Zorg Rond de Pasgeborene.

Truus van Lierprijs
Tot voor kort werd het overtollig slijm bij neonaten weggezogen met een dunne katheter, die veel irritatie gaf. Door de Tendernose behoort dit tot het verleden. Heidi van de Mortel is de bedenker en mede-ontwikkelaar van de Tendernose. De jury van de Truus van Lier-prijs riep haar tot winnaar uit omdat ‘alles goed was aan de opzet, de ontwikkeling van idee naar implementatie, het onderzoek en de uiteindelijke presentatie aan de jury’.

Professionaliteit
Het doel van de prijs is het stimuleren van de professionaliteit van verpleegkundigen die zich bezighouden met de kwaliteit van zorg rond de (ernstig) zieke pasgeborene. De prijs wordt één keer per jaar uitgereikt op het landelijk symposium ‘zorg rond de pasgeborene’.

Maxima Medisch Centrum

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.