Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundige wint prijs voor mislukte studie

Verpleegkundige en verplegingswetenschapper Catharina van Oostveen won gisteren de prijs voor de meest briljante mislukking in de zorg, de Briljant Failure Award.
Verpleegkundige wint prijs voor mislukte studie

Catharina van Oostveen, verpleegkundige bij het AMC Amsterdam, deed een studie naar tijdsbesteding bij verpleegkundigen en artsen. Door een zeer lage participatiegraad liep haar onderzoek uit op een fiasco. Dit project heeft vele lessen opgeleverd. Het belangrijkste punt is dat je bij onderzoek naar organisatorische zaken de kernvraag stelt: hoe maak je een onderzoek relevant op het niveau waarop inbreng noodzakelijk is?

Briljante mislukking

De Briljant Failure Award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt in de zorg en is een initiatief van het Instituut voor Briljante Mislukkingen (IvBM) en ZonMw. Het idee is dat zorginstellingen kunnen leren van initiatieven die misgaan. ‘Juist in een professionele omgeving zijn het vaak de mislukkingen die voor vooruitgang zorgen. Innovatie ontstaat immers vooral door te leren van wat er niet werk. Maar daarvoor is wel lef en een open dialoog nodig’, aldus het ZonMw.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.