Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Verpleegkundigen beloond voor goed handen wassen

Verpleegkundigen van de Mangiagallikliniek in Milaan krijgen een beloning van 3000 euro per jaar, als zij hun handen goed wassen.
Verpleegkundigen beloond voor goed handen wassen

Het ziekenhuis in de Noord-Italiaanse stad wil zo infecties bij te vroeg geboren kinderen voorkomen. Dat heeft de krant Corriere della Sera maandag gemeld, schrijft De Volkskrant.

Sterfgevallen baby’s
De regeling, die de naam Schone Handen heeft gekregen, werd begin dit jaar bedacht door neonatoloog Fabio Mosca. En met succes, want het aantal sterfgevallen onder de kwetsbare baby’s verminderde met 30 procent. Om te controleren of de verpleegkundigen daadwerkelijk hun handen wassen, wordt alles wat de zij bij de wasbak doen geregistreerd met een camera. 

De Volkskrant
Door: redactie Nursing

Twitter
Op de hoogte blijven? Volg Nursing.nl op Twitter!

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Heb net voor de kerst een week in het zks doorgebracht bij het sterfgeval van mijn schoonvader. Het viel me op hoe weinig verpleegkundigen hun handen wasten! Echt heel erg. Er was op de afdeling ook nog een infectieziekte dus je zou verwachten dat na en voor elke handeling gewassen werd. nee dus. Heb er op een gegeven moment toch maar iets van gezegd.

  3. Een leuke actie, mooi wat extra erbij.
    Maar als verpleegkundige is het je taak te zorgen voor goede handhygiene zeker als je werkt met zulke kwetsbare patientjes. Daar zou dus helemaal geen extra geld tegenover moeten hoeven staan. Nu blijkt het ook nog te helpen en is door de actie handen goed wassen er sprake van 30% minder sterfte, daar mogen die verpleegkundige zich wel even achter de oren krabben! Als ze dus altijd hun handen goed haden gewassen was er dus veel sterfte voorkomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.