Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundigen bezorgd over kinderopvang, NU’91 pleit voor creatieve oplossingen

De scholen blijven voorlopig open, maar wat als ze wel dichtgaan? Verpleegkundigen komen al in de problemen met de kinderopvang. Denk na over alternatieven, adviseert NU'91 werkgevers en personeel.
Foto Pixabay

Begin deze week maakten verpleegkundigen zich al zorgen over de kinderopvang. Nu het coronavirus zich verder verspreidt worden kinderen van zorgverleners steeds eerder naar huis gestuurd, hoort ook vakbond NU’91.

‘Alternatieven nodig’

‘Dat signaal krijgen we bijvoorbeeld van verpleegkundigen die op kritieke afdelingen zoals de IC werken’, zegt Rolf de Wilde. Hij was gisteren namens NU’91 aanwezig bij het gesprek dat de bonden hadden met de minister over maatregelen voor zorgverleners.

Voor de opvang van kinderen van verpleegkundigen is het een goede zaak dat de scholen voorlopig openblijven, maar nadenken over alternatieven is óók nodig, benadrukt De Wilde.

Collega’s

‘Misschien kunnen collega’s van andere afdelingen zoals de HR of de administratie de kinderen van verpleegkundigen opvangen, omdat deze collega’s waarschijnlijk makkelijker kunnen thuisblijven van werk’, zegt De Wilde.

Veilig

Ook zou het goed zijn als zorginstellingen nadenken over een eigen centrale plek waar kinderen van personeel opgevangen worden, vindt hij. ‘Elk alternatief moet uiteraard een veilig alternatief zijn.’

Voorbeelden van dergelijke initiatieven kent De Wilde nog niet. De NVZ zegt in een reactie de adviezen van het RIVM te blijven volgen.

2 REACTIES

 1. Is het het heel raars dat ik iets niet begrijp ?
  Mijn dochter werkt als pedagoog in de kinderopvang NAAST het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp en zij en haar collega’s zitten thuis omdat er geen arts of verpleegkundige is die hun kind brengen naar hun kinderdagverblijf
  Hoezo kinderopvang te weinig ?
  Kinderopvang Partou heeft vestigingen moeten sluiten behalve oa die dus naast het ziekenhuis maar er komt geen kind.( nou ja soms 1 of 2)

 2. Lees alle reacties
 3. Las de volgende vraag op fb: “Even een financiële vraag: ik werk als POH in een huisartsenpraktijk, een vriendin van mij in de thuiszorg, zij had deze vraag:
  weet iemand hoe het zit met verzekering? Wij zitten in de vuurlinie.. ik heb bijv. een hooge eigen risico, maar moet volgens Thuiszorg protocol ergens als eerste naar binnen en het draaiboek Corona laten draaien. Als ik t.g.v. werk ziek wordt en opgenomen moet worden? Ben ik daarvoor vanuit mijn werkgever verzekerd? Gistermiddag laat nog aan noodplan ( als NLD Italië wordt..) gewerkt voor de cliënten, maar hier niet aan gedacht. Haar man (politieagent) attendeerde haar daarop, hij is verzekerd voor verwonding etc., maar hoe zit dat nu met ons?”

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.