Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen: ‘Dag van de Verpleging moet blijven’

De Dag van de Verpleging staat voor de deur en die moeten we vooral laten voortbestaan, zegt het overgrote deel van de stemmers op de Nursing-poll.
thuiszorg
Foto: Fotolia

In april plaatste Nursing een poll online met de vraag of de Dag van de Verpleging (12 mei) volgens jullie moet blijven bestaan. Het is de geboortedag van Florence Nightingale en veel verpleegkundigen krijgen dan een kleine attentie van hun werkgever. Van de 887 stemmers op de poll vinden er 781 dat we deze dag zeker moeten blijven vieren. Zo’n 45 procent daarvan vindt de geschiedenis achter de dag daar de belangrijkste reden voor.

In het zonnetje

‘Het is gewoon leuk om op die dag eens in het zonnetje gezet te worden’: dat is voor 43 procent van de stemmers reden om de dag te laten voortbestaan. Uit de reacties op Facebook en op nursing.nl blijkt dat lang niet iedere werkgever iets organiseert op de Dag van de Verpleging, maar dat degenen die dat wel doen op waardering kunnen rekenen van het verplegend personeel.

Een voordeel van jouw baan als verpleegkundige: je kunt er voorrang mee krijgen op een huis! Lees verder >>

Speciale dag

Van de stemmers vinden 39 verpleegkundigen het vieren van deze dag niet meer van deze tijd, 37 stemmers maakt het niet uit of de dag wel of niet gevierd wordt en 30 stemmers vinden het onnodig om voor elk beroep een speciale dag te hebben. Op social media zeggen verpleegkundigen, in reactie op de poll, dat zij het jammer vinden dat er alleen aan verpleegkundigen wordt gedacht op 12 mei. Voor veel andere zorgberoepen zijn echter ook speciale dagen of zelfs weken, waarin het personeel in de spotlight staat.

Visie

In het meinummer van Nursing besteedt hoofdredacteur Alexia Hageman in haar commentaar ook aandacht aan de Dag van de Verpleging. Benieuwd naar haar visie? Kijk hier naar de digitale variant van Nursing mei.

Ook dit jaar regende het weer lintjes voor verpleegkundigen. Lees verder >>

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.