Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen Diaconessenhuis voeren actie

De verpleegkundigen van de afdeling Obstetrie en gynaecologie hebben afgelopen week bij de hoofdingang van het Diaconessenhuis in Steenwijk actie gevoerd. Dat meldt regionaal dagblad Steenwijker Courant.

Het Diaconessenhuis maakt onderdeel uit van Zorgcombinatie Noorderboog. Noorderboog kondigde vorige week aan dat ziekenhuisbevallingen op termijn alleen in Zwolle bij de Isala klinieken plaats zullen vinden. De verpleegkundigen lieten ballonnen op en maakten bezoekers attent op hun grote ongerustheid over de aangekondigde sluiting van de afdeling Acute verloskunde. Minister Schippers van Volksgezondheid kan zich de ongerustheid goed voorstellen. In antwoord op Kamervragen schrijft zij dat het nog slechts een voorgenomen besluit is. ‘De ziekenhuizen en de betrokken verzekeraar geven de garantie dat niet tot verplaatsing van de klinische verloskunde naar Zwolle wordt overgegaan voordat aan een aantal belangrijke randvoorwaarden is voldaan.’

 

Bron: Zorgvisie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.