Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen dingen naar VUmc prijs

Ter ere van de Dag van de Verpleging morgen wordt aanstaande dinsdag de verpleegkundeprijs uitgereikt in het VUmc. Zes projecten maken kans om de prijs te winnen.
Verpleegkundigen dingen naar VUmc prijs

Alle ideeën zijn bedacht en ingediend door verpleegkundigen, maar wel in overleg met het management zodat zeker is dat de plannen uitgevoerd kunnen worden. 

Van zes specialisaties kwamen ideeën:
– Hematologie heeft een plan om de continuïteit van verpleegkundige zorg in de polikliniek op maat te waarborgen.
– Geriatrie heeft een plan om patiënten beter en sneller te screenen op functieverlies of delirium.
– Verloskunde en gynaecologie gaan voor betere voorlichting aan zwangere vrouwen.
– Inwendige geneeskunde wil het zelfmanagement vergroten onder patiënten met een chronische aandoening.
– Recovery heeft een plan om meer eenduidigheid te brengen in de verpleegkundige overdracht tussen verpleegafdeling en recovery.
– En de medische psychiatrische unit wil een richtlijn maken ter ondersteuning van mantelzorgers.

Geldbedrag
De winnende verpleegkundige krijgt een geldbedrag van 2500 euro voor een patiëntgericht doel en 0,1 fte voor een jaar om het project uit te werken. De prijs in het VUmc wordt al meerdere jaren uitgereikt. Speciaal op de Dag van de Verpleging: ‘Omdat het een mooie dag is om trots en waardering uit te spreken voor de verpleegkundige,’ aldus een woordvoerster van het ziekenhuis. ‘Maar vooral ook om innovatie onder verpleegkundigen te stimuleren.’

Winnaar vorig jaar
Op 15 mei wordt niet alleen de winnaar bekend maar is er ook een terugkoppeling naar de winnaar van vorig jaar. Het diabetesteam van de poli geneeskunde won de prijs toen met een plan om de continuïteit te waarborgen van de diabeteszorg van jongeren naar volwassenen. 

Jury
De prijs gaat uit van het VUmc en de organisatie Vrouwen VU Hulp. De jury bestaat uit een verpleegkundige, een verpleegkundig teamleider, een vertegenwoordiger voor patiënten, een stafadviseur zorg, een vertegenwoordiger van Vrouwen VU Hulp en een zorgmanager. 
 
Wie de winnaar is lees je volgende week op nursing.nl.

Door: Redactie Nursing, Arjanne Aleman 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.