Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen geven communicatie directie onvoldoende

Medewerkers in de zorg zijn nauwelijks op de hoogte van wat de directie doet en beoordelen de communicatie tussen directie en medewerkers met een 4,2.

Dat blijkt uit een medewerkersonderzoek van onderzoeksbureau Effectory onder 300.000 medewerkers in verschillende branches door heel Nederland. De stelling ‘Ik vind dat de directie voldoende communiceert over waar zij zich mee bezig houdt’ wordt door verpleegkundigen en verzorgenden beoordeeld met een 4,2. Ter vergelijking: in het algemeen wordt dit beoordeeld met een 5,0.

Directie weet wat er leeft
Het probleem beperkt zich niet alleen tot de zorg: de meeste medewerkers vinden dat de directie niet goed op de hoogte is van het reilen en zeilen op de werkvloer. De stelling ‘De directie weet wat er leeft op de werkvloer’, wordt beoordeeld met een 5,0. Ook de stelling ‘ik vind dat de directie op een goede manier sturing geeft aan de organisatie’ kan rekenen op een 5,9.

 

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.