Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen in actie tijdens ‘Dag tegen Agressie’

Verpleegkundigen en ambulancebroeders komen aanstaande maandag in actie tegen het toenemende geweld in de publieke sector tijdens de nationale 'Dag tegen Agressie en Geweld'.
Verpleegkundigen in actie tijdens 'Dag tegen Agressie'

Niet alleen verpleegkundigen en ambulancemedewerkers, maar ook brandweerlieden, loketmedewerkers, inspecteurs, buschauffeurs en tram- en metrobestuurders,  onderwijspersoneel en vuilnismannen worden steeds vaker geconfronteerd met agressie en geweld.

Overschreden
De FNV vindt dat met het dagelijkse verschijnsel hiervan de grenzen van het toelaatbare ‘al lang zijn overschreden’. In het hele land worden twintig demonstratieve bijeenkomsten georganiseerd met ook presentaties van oplossingen tegen het geweld.

Spuugzat
Om vijf voor twaalf ’s morgens zullen brandweer, politie, ambulances, treinen, bussen en trams hun claxons en sirenes laten horen. Dit als teken dat zij de stijgende agressie en geweld in hun sector ‘spuugzat’ zijn. Vervolgens geven vakbondsbestuurders en werkgevers, onder wie de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere, hun visie op agressie en geweld tegen werknemers met een publieke functie.

Campagne
Met de in maart gestarte campagne ‘Ik meld agressie en geweld’ roept ABVAKABO FNV werknemers in de publieke sector op elk agressie- of geweldsincident op de werkvloer te melden bij hun werkgevers. Op de campagnewebsite www.ikmeldagressie.nl is een videoclip te zien, waarin een ambulancebroeder, buschauffeur en loketmedewerker hun ervaringen toelichten. Daarnaast spreekt burgemeester Job Cohen van Amsterdam zijn steun uit voor de campagne.

Abvakabo FNV
Door: redactie Nursing

De twintig bijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam (Stopera), Rotterdam (Willemsplein en Maasstad Ziekenhuis), Utrecht (stationshal Utrecht Centraal) en in of bij de stadhuizen van Almere, Apeldoorn, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Hillegom, Hilversum, Maastricht, Pijnacker-Nootdorp, Tilburg en Sittard-Geleen.

Opnieuw agressie tegen ambulancepersoneel
Ambulancemedewerker krijgt vuistslag

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.