Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen in opstand tegen checklisten

Verpleegkundigen in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zijn de checklijsten en computerformulieren zat. Daarom hebben ze een open brief gestuurd waarin zij schrijven dat ze zich ernstig zorgen maken over het vak van de verpleegkundige.
Verpleegkundigen in opstand tegen checklisten
Foto: Arno Massee

Dat meldt Dagblad van het Noorden. De krant publiceerde gisteren de open brief van de verpleegkundigen.

Computer

In de brief schrijven de verpleegkundigen van afdeling C2 dat zij zich ernstig zorgen maken over het vak verpleegkundige. ‘Het echte contact met de patiënt wordt steeds minder. Van taakgericht verplegen gingen we naar patiëntgericht verplegen en nu ligt het check-listgericht verplegen voor ons. En daarbij is de computer onmisbaar. Van de ene scoringslijst naar de andere checklist, we klikken dagelijks heel wat af.’

Verpleegkundig secretaresse

‘Het vak verpleegkundige wordt er niet leuker op. Worden we betere verpleegkundigen van de lijstjes? Misschien wordt het tijd voor een nieuw beroep: de verpleegkundig secretaresse. Iemand die achter de verpleegkundige aanholt om de lijstjes in de computer in te voeren. Zodat wij weer tijd kunnen besteden aan waar het ons om gaat: de zorg voor de patiënt’, aldus de verpleegkundigen in de brief.

Wil je reageren? Registreer je dan. Registreren kan heel eenvoudig én gratis.

1 REACTIE

  1. Moedig van deze verpleegkundigen om een open brief te sturen naar de krant, de directie is hier vast niet blij mee. Brief verwoordt , denk ik, precies waar alle verpleegkundigen op dit moment tegen aan lopen, althans , ik kan me er helemaal in vinden. Zou het resultaat opleveren? Minder lijstjes? Misschien moet Nursing eens onderzoek doen naar dit punt in het werk van verpleegkundigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.