Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen massaal aan het Hyven

De internethype Hyve dringt steeds meer door in verpleegkundeland. Afdelingen, groepjes verpleegkundigen en zelfs hele ziekenhuizen hebben hun weg gevonden op de populaire communitywebsite.   

Alles waar ook maar iemand lid of fan van kan zijn, is inmiddels vereeuwigd in een Hyve. Zo is het Amersfoortse Meander Medisch Centrum vertegenwoordigd in ‘De Borrelpoli’ , waar medewerkers van het ziekenhuis onder andere de foto’s van de maandelijkse borrel kunnen terugvinden.

Exclusief

Maar met 21 leden is deze Hyve nog niet zo populair als de gemiddelde Hyve voor ziekenhuizen. Zo zijn er al 165 Hyvers lid van het Medisch Spectrum Twente en telt het Academisch Medisch Centrum 583 leden . Hier en daar zijn ook exclusieve Hyves voor co-assistenten of alumni van bepaalde universitair medische centra te vinden.

Bloedpoetsers United

Er is zelfs een Hyve geopend voor ‘De stoel van God’, de debuutroman van kinderarts Paul Brand. Een opvallende is ook ‘Bloedpoetsers United’ , waarin de OK-schoonmakers van Universitair Medisch Centrum Utrecht zich hebben verenigd onder het motto: ‘Omdat schoonmaken op de OK in het UMC nu eenmaal zo geweldig enerverend is!’.

 

Hyves: bijenkorven

Leden op Hyves maken aan de hand van een online profiel vrienden met andere Hyvesleden. De naam is afgeleid van de Engelse benaming voor bijenkorf: hive. Leden kunnen naast een profiel ook ‘bijenkorven’ opzetten voor scholen, hobby’s, bedrijven, boeken en ga zo maar door. 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.