Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties60

Verpleegkundigen moeten betaald parkeren

Verpleegkundigen van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht moeten voortaan betalen voor hun parkeerplek op de hoofdlocatie. Dat heeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis aan het personeel gemeld.
Verpleegkundigen moeten betaald parkeren

Ziekenhuismedewerkers en medisch specialisten kunnen hun auto vanaf 5 april niet meer gratis kwijt op locatie Dordwijk. Het tarief: een euro per twaalf uur. Het ziekenhuis kan en wil de kosten voor het parkeren niet langer zelf dragen. Tot nu toe deed zij dat wel: de gemeente heeft in 2007 betaald parkeren ingevoerd bij het Dordtse ziekenhuis.

Laag tarief
De Raad van Bestuur zegt zich te kunnen voorstellen dat het personeel niet blij is met deze extra kostenpost. Het ziekenhuis heeft zich bij de gemeente hard gemaakt voor een zo laag mogelijk tarief voor medewerkers; het gewone tarief bedraagt een euro per uur. Medewerkers kunnen voor een euro per dag zo vaak in en uitrijden als zij willen. Hoe de Dordtse verpleegkundigen hebben gereageerd op de nieuwe regel, is nog niet bekend.

Dordrecht.net
Door: redactie Nursing

Behoefte aan meer verdieping in je vak? Word nu abonnee van Nursing.

60 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Mijn vraag is weet iemand of je de extra parkeerkosten kunt opvoeren bij de belasting? Het zijn toch kosten die je maakt als werknemer in dienst van je werkgever.
  Het ziekenhuis waar ik werk hebben het bouwen uitbesteed aan een firma.
  Ik ben op zoek naar wat redelijk en billijk is om te betalen. Wie reageert?

 3. Stel: je werkt bij een warenhuis midden in het centrum van een middelgrote stad. Je komst iedere dag met de auto naar je werk. het warenhuis heeft, zoals eigenlijk alle winkels in een binnenstad, geen eigen parkeerplaats. verwachten al die medewerkers ook dat hun werkgever de kosten voor het parkeergeld gaat vergoeden?
  oplossing voor avond en nachtdiensten is simpel, programmeer de personeelspassen zo dat alle mensen die ’s avonds en ’s nachts werken gratis kunnen parkeren. Dan is er toch plek genoeg

 4. D, als je het echt zo slecht hebt in ons ziekenhuis, zoek dan een andere baan. Ik ben ook niet blij met de kosten voor het parkeren, maar dit was al eerder bekend dat dit in de toekomst zou komen. Ik vind zeker niet dat we een slechte kwaliteit van zorg leveren. Jammer dat je hier, zonder je naam te plaatsen, zo negatief moet reageren. Ik heb het nog niet meegemaakt dat de slagbomen niet werkten, en ik werk fulltime, gek, als dat regelmatig gebeurd?? En wat de stroomstoring betreft, dat kan in ieder ziekenhuis gebeuren, daarvoor hoeft het niet het albert schweitzer te heten

 5. Ik ben werkzaam in dit ziekenhuis. Ik besloot op oudere leeftijd de zorg nog in te gaan, dit wordt zwaar bestraft, omdat ik op mn 42e een salaris verdien van ca. 1780,00 bruto (ja U leest het goed….voor een fulltime dienstverband!), aangezien ik nog in een aanloopschaal zit. Ik kan nauwelijks rond komen, erger nog, ik moet soms om me heen bedelen of ik a.u.b…..nah…vult U het zelf maar in.
  Nu verwachten ze, dat ik nog eens 252,00 euro ga betalen om bij godsgratie mn auto daar te mogen parkeren. Ik heb niet om een parkeergarage gevraagd. Ik stond recent 3 kwartier in de rij voor deze garage, omdat geen enkele slagboom meer omhoog/omlaag ging en dit gebeurt regelmatig.
  Zo ook liet de noodstroomvoorziening ons, gedurende een half uur, in de steek, toen de stroom uitviel.
  Om over de kwaliteit van zorg maar helemaal zwijgen.
  Fietsen vanuit Capelle a/d IJssel naar Dordt lijkt me niet echt een optie, dus….conclusie trekken dan maar. Mn heil elders gaan zoeken….

 6. Bij ons in het UMCG in Groningen kun je ook niet naast de deur parkeren in de dagdienst, dan moet je op P&R plaatsen rondom de stad parkeren en met de bus (a 2-3 euro p/d) naar het ziekenhuis. Je kunt tot nu toe ook een maandkaart kopen bij de personeelswinkel (a 10 euro p/m) maar er is sprake van dat dit ook weer duurder wordt. Gevolg mensen zoeken in de buurt, buurtwijken, braakliggende stukken grond etc naar nog plekjes waar je niet hoeft te betalen en lopen/fietsen naar het ziekenhuis. Het kost een beetje moeite om op je werk te komen…

 7. Ook bij ons moet er betaald worden. 1,50 per dag. In de nacht en avond betaal je 0,75 cent. Ik kom zelf met het OV. Aan de ene kant vind ik het geen reclame naar je personeel toe. Aan de andere kant kun je op deze manier het carpoolen e.d. wel stimuleren.

 8. Het wordt toch steeds gekker? Van ons toch al niet zo riante salaris moeten we steeds meer zelf betalen!Ik kreeg laatst al van het afdelingshoofd te horen dat we deelname aan congressen en/of symposia ook maar zelf moeten gaan betalen en nu dit weer. En dan vindt men het vreemd dat steeds meer verpleegkundigen ander werk zoeken…Wat doet men nog om ons te motiveren?

 9. Wij moeten ook betalen, 50 cent per dag. Als je daar een fatsoenlijke plek voor hebt is het niet zo erg.. Maar we moeten bij een stadion parkeren en vervolgens ook nog eens dik 10 minuten lopen om bij het ziekenhuis te komen! BELACHELIJK!!!!!!

 10. ik betaal al jaren voor het parkeren, dit is alleen voor overdag tot 1330 en daarna is het gratis.
  als ik ben OV kom dan doe ik er 3 x langer over en na een lange avonddienst kom ik niet meer thuis. dus ben ik genoodzaakt om met de auto te komen. ik krijg geen rijkostenvergoeding omdat ik met de auto kom maar krijg wel korting op het parkeren.
  ik snap deze regeling van beide kanten, dat mensen die van loop of fietsafstand niet met de auto komen en zo het parkeerprobleem te verminderen. maar van mij kant vind ik het wel jammer. het kost mij elk jaar zo 150 euro. en dan nog een lullig kerstpakketje krijgen.

 11. Ik vind het van de gekke dat personeel moet betalen voor parkeren.1 euro per dag lijkt niet veel maar op jaarbasis een heleboel. Eigenlijk zijn dit gewoon kosten voor het ziekenhuis.En dat is het voor ons ook nog een kleine 10 min lopen naar de parkeergarage.

 12. Er staat hier niets vermeld over artsen, arts-assistenten e.d. En het management? Moeten hun ook gaan betalen, voor hun dikke auto?
  Inderdaad, zoals Rianne zegt, bij andere werkgevers krijg je soms een lease-auto en een tankpas.
  Inderdaad.
  De Raad van Bestuur zou verpleegkundigen misschien wat meer moeten waarderen.

 13. Bij het umc Groningen moeten we van maandag t/m vrijdag met de bus vanaf verschillende transferium rond Groningen. Ik betaal dan 3 euro per retour, anderen 2 euro.Hangt af van waar je met de bus moet vertrekken.
  Met een late dienst of nachtdienst en in de weekenden mogen we met ons personeelspas gratis in de parkeergarage.

 14. Bij het umc Groningen moeten we van maandag t/m vrijdag met de bus vanaf verschillende transferium rond Groningen. Ik betaal dan 3 euro per retour, anderen 2 euro.Hangt af van waar je met de bus moet vertrekken.
  Met een late dienst of nachtdienst en in de weekenden mogen we met ons personeelspas gratis in de parkeergarage.

 15. bij het ziekenhuis waar ik werk betaal je tussen 6 uur en 14 uur en dan afhankelijk van het aantal kilometers dat je van je werk af woont. dus hoe dichterbij hoe duurder tot 25 euro. en ieder jaar wordt dit duurder, volgend jaar 37,50 en dan 50 euro.

 16. Ben het eens met Rianne. Ook ik ben afhankelijk van mijn auto om op mijn werk te komen, ongeveer 90km per dag 4 dagen in de week. Ik krijg 43 euro reiskosten in de maand, als ik hier dan ook nog parkeer geld van moet gaan betalen is natuurlijk wel van de zotte. Openbaar vervoer is voor mij geen optie,daar de bus niet zo vroeg vanuit mijn dorp (kop van noord holland) rijd. Gelukkig is bij mijn werkgever deze kronkel nog niet opgekomen.

 17. Ik vind de €1,12 per dag dat je werkt niet veel. Dat komt neer op € 22,40 per maand als je fulltime werkt tijdens de betaald parkeer tijden.(20 diensten) Ik betaal minder, maar het is nu eenmaal zo, parkeren is big business. De gemeente legt een maatregel op en de werkgever kan daarvoor niet altijd opdraaien. Dus met alle mogelijkheden die er zijn om te carpoolen, met openbaar vervoer of alternatieve vervoersmiddelen, vind ik het bedrag acceptabel voor als je met de auto moet of wilt reizen. Er zal ook wel genoeg gebruikt gemaakt gaan worden van parkeren voor € 1,12 per dag als je in de buurt moet of wilt zijn. Dan is het weer mooi goedkoop toch?

 18. bij ons in het ziekenhuis moet je overdag ook de auto buiten de stad parkeren voor €0,50 en dan gratis met een pendelbusje naar het ziekenhuis. met late dienst kun je in de buurt parkeren speciaal voor personeel een parkeerplaats voor €0,50 en snachts en in het weekend op het terrein van het ziekenhuis, dit kost dan niets

 19. Bij ons (Helmond) moet je ook betalen. Er is verschil in tarief, hoe dichter je bij het werk woont, hoe duurder het is. Ik betaal zelf 10 cent per uur, woon 15 km van het werk af. Extra zuur is het voor collega’s die dicht bij het werk wonen maar toch met de auto moeten komen (medewerkers van de crisisdienst e.d.), zij betalen het volle pond terwijl ze geen andere keus hebben.
  Jaja, we hebben zoveel personeel teveel in de zorg en het werk is zo aantrekkelijk dat we de secundaire arbeidsomstandigheden best belabberd kunnen maken……

 20. Ik werk in het VUMC en moet al jaaaaaaren betalen voor het parkeren in de dagdienst!!
  Alleen in de late en nachtdienst mogen wij in de garage staan ,buiten de vu is alles betaald parkeren een dagkaart 8.60 of je moet 20 minuten lopen en de auto in de wijk kwijt zien te raken.

 21. Ik kan er met mijn pet niet bij.
  Van alle kanten worden de verpleegkundigen beroofd.
  Als de bonussen van de top van de ziekenhuizen zou worden gekort, kan het parkeerbeleid hiermee worden gecompenseerd.
  Stop met het terroriseren van de verpleegkundigen

 22. Eigenlijk is het echt te gek om van te praten dat je moet betalen omdat je komt werken….ken genoeg mensen in de commerciele sector die en een leuke leaseauto onder de kont hebben en een goede tankpas van de zaak krijgen!! Ik krijg geloof ik zo’n 60 euro reiskostenvergoeding…alsof ik een maand met een tank kan doen als ik 70 km. totaal per dag rijd om te werken! En dan ook nog eens betalen om er te staan…nadat je bij een late dienst eerst een half uur rondjes hebt gereden! Kan dat nou echt niet wat personeelvriendelijker?! Lijkt me wel zo fijn!

 23. Bij Mediant GGZ in kan op sommige locatie helemaal niet worden geparkeerd op het terrein van de organisatie. Dit is alleen mogelijk voor mensen met een autogebonden functie zoals de medewerkers van de crisisdienst. De auto moet ver weg geparkeerd worden maar dat wordt steeds lastiger omdat de buurtbewoners klagen en er vervolgens parkeerzones zijn ingevoerd. Betaals parkeren kan natuurlijk wel maar dat is prijzig. Ongeveer 1.40 euro per uur. Gewoon dus maar met het openbaar vervoer komen of met de fiets. Gelukkig bevinden zich veel van de locaties wel dicht bij de trein of de bus. Helaas geen optie voor de mensen die in het buitengebied wonen.

 24. In het MST Enschede is nooit anders geweest dan dat er voor een parkeerplekje betaald moet worden.
  En ook bij een late dienst moeten de verpleegkundigen uitwijken naar een ondergrondse parkeergarage midden in de stad (prettig als je late dienst hebt gehad. Maar daar kan dan weer wel gratis geparkeerd worden!! het ziekenhuis is uitgebreid maar de parkeerplaatsen zijn hier niet bij meegenomen.
  Hoe bizar???!!!! Te gek voor woorden dat er voor werknemers betaalde parkeerplaatsen zijn!!!!

 25. Het wordt inderdaad van de gekke
  En dat allemaal van dat zakgeld dat je als verpleegkundige verdient
  In het rijnlandziekenhuis in leiderdorp moet je ook betalen voor het parkeren.Bovendien is de parkeergarage zeer slecht gebouwd. Je glijdt van de trappen af omdat alles geregeld onder water staat .Ook de zeer krappe op en afritten ,zorgen voor veel krassen en deuken Maar helaas je staat machteloos. Men doet er niets aan

 26. Niks nieuws.
  Wij betalen ook al jaren voor het parkeren op ons eigen terrein. wel is waar tegen een gereduceerd tarief, maar toch. Verder is het zo dat wij regelmatig in de file staan voor ons ziekenhuis om te kunnen parkeren. Het kan dus nog beroerder.

 27. Het wordt met de dag gekker,pikken we dat nou gewoon allemaal, waar zijn de vakbonden toch gebleven? Het Albert Schweitzer ligt te ver voor fietsen vanaf CS, bovendien ben je uren onderweg met het OV…. en bussen en treinen…….ha, een sneeuwbuitje en je komt niet eens meer op je werk. Ik ben benieuwd hoeveel vette leasebakken er staan op het parkeerterrein, voor alle directieleden en de vetbetaalden is 1 euro niks, bovendien zullen ze het wel opvoeren als onkosten. Bizar, het wordt tijd dat de patiënten ook eens gaan klagen over het tekort aan zorgverleners….en misschien moeten we meer staken, de wachtlijsten zijn nu toch al te lang…

 28. In het ziekenhuis waar ik werk kun je helemaal niet parkeren bij de hoofdlocatie. Je parkeert je auto buiten de stad op een P+R locatie waarna je een abonnement voor de bus moet kopen om naar je werk te komen.
  In de late diensten en nachtdiensten is het parkeren onder het ziekenhuis wel gratis.

 29. In het ziekenhuis waar ik werk hanteren ze het volgende parkeerbeleid; ben je woonachtig > 15 km van het ziekenhuis…mag je parkeren tegen een maandelijkse vergoeding (afhankelijk van je aantal werkuren). Je kunt dan – mits je vroeg genoeg bent – je auto kwijt in een soort van grote zandbak (lees; onverharde parkeerplaats). Je kunt je voorstellen dat dit dringen geblazen is en dubbel parkeren is aan de orde van de dag. Tijdens late diensten en weekenden is het mogelijk om je voertuig te stallen in de parkeergarage voor personeel. Met minimale camera beveiliging, want menig ruit is gesneuveld door lieden die daar ook rond kunnen lopen…met heel wat andere bedoelingen dan werkzaamheden te verrichten in het ziekenhuis!

 30. Schandelijk, ik ken deze locatie niet maar ik zou indien er geen mogelijkheden zijn in de omgeving en OV geen optie naar een andere werkgever uitzien. In Nijmegen heeft het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis zich hier destijds ook mee uit de markt geprezen t.o.v het Maasziekenhuis in Boxmeer en het Academisch ziekenhuis UMC St Radboud waar men wel op dit vlak beter voor zijn haar personeel zorgt. Het CWZ schoof haar verantwoordelijkheid destijds af en gaf de gemeente Nijmegen de schuld (lekker makkelijk) en de OR liet het destijds gebeuren.

 31. Sinds gisteren is er in het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein een parkeerkostenbeleid ingevoerd, waarbij je 2euro betaald per dag, als je inrijdt tussen 6 en 13 uur. Hierna is het gratis. Met de al zeer lage reiskostenvergoeding hou je nog minder over van je salaris.. Maar er is wel een mogelijkheid om een deel van je brutoloon in te zetten om uiteindelijk de kosten te compenseren. Gevolg is wel een lagere eindejaarsuitkering, of lagere (of zelfs helemaal geen) ORT. En dan vinden we het raar dat er een tekort is in de zorg…..

 32. In het ErasmusMC moet men al jaren betalen voor het parkeren en is er een keuzemenu.
  Kies je bijvoorbeeld voor een OV vergoeding, mag je 10 x voor €1,50 per keer parkeren, daarna 12,50 per keer.
  Voor avond en nachtdiensten betaal je inderdaad 50 eurocent.

 33. In het ziekenhuis waar ik werk betaal je bij inrijden tussen 7u en half2, 2euro. Daarna, weekend en feestdagen is gratis. Maar met een fiks aantal dagdiensten per maand loopt het toch wel op..
  ach, ik heb gelukkig nog de keus om te fietsen..maar 11km.!

 34. Sinds de zomer 2008 heeft het Flevoziekenhuis haar parkeerregeling aangepast. Collega’s die in de avond-nacht- en weekenddiensten werken hebben de mogelijkheid hebben veilig en kosteloos te parkeren.
  Andere collega’en artsen kunnen een parkeerabonnement aanschaffen va € 27,50 per maand.Of ad hoc á €7 per dag…..
  Fietsen wordt gestimuleerd.;)

 35. Moeten hier al jaren betalen om te kunnen parkeren, 0,90 cent per 24 uur, als je al een plekje kunt vinden.
  Tja, welke alternatieven zijn er? fietsen is geen optie want dan is het om 05.00 thuis vertrekken, verhuizen voor je werk… nou liever niet, openbaar vervoer: nog duurder dan 90 cent per dag.
  Ach, de parkeerkosten worden ingehouden van het salaris dus we zien er verder niets van…
  Diegene die het op de fiets kunnen doen: bespaar zo rond de 190 euro per jaar. Logisch? Volgens mij niet…

 36. Ik werk in het ASZ lokatie dordwijk. Het bestuur heeft deze regel al in 2007 kenbaar gemaakt, dus we waren er op voorbereid. Persoonlijk vind ik het ook wel jammer. In een korte tijd is er zoveel veranderd voor het ziekenhuis. Van parkeren voor het ziekenhuis is het nu parkeren in een parkeergarage 5-7 min lopen van het zkh. Al met al kost het weer meer tijd, eerder van huis enz. En nu ook al meer betalen. Weer een goede reden om met de fiets te komen 🙂

 37. In Heerlen is dit al jaren zo. Je moet betalen voor een parkeer plaats maar je hebt geen recht op een parkeerplaats. Daarbij komt woont je dichtbij dan betaald je meer ; dan als je verder af woont. De kosten per maand varieeren van € 25, = tot € 12,50

 38. In het ziekenhuis waar ik werk, St. Lucas Andreasziekenhuis in Amsterdam, is het parkeren voor personeel gratis. Voor mensen die met het OV reizen worden er gratis jaarabonnementen ter beschikking gesteld door de baas. Als men met het ov reist en in het weekend of de avond/ nacht met de auto komt, dan krijgt men een gratis parttime parkeerkaart. (alleen geldig na 14.00 en in de weekenden). Dus al met al geen slechte regeling. Bovendien een goed fietsenplan….

 39. Bij ons (Flevoziekenhuis Almere) betaal je €7 per dag!
  Ik ben niet op de hoogte van de maandabbo. Wij kunnen in de avond dienst, nacht en weekend diensten gratis parkeren op een terein op een paar min. lopen van het ziekenhuis.
  Dagdiensten door de weeks betaal je dus €7 euro…

 40. Bij ons in Zwolle moeten de medewerkers uit de plaats zelf overdag ook 7,50 euro per dag betalen. In de avond en in de nacht is het gratis. En je hebt een paar dagen per jaar die je niet hoeft te betalen geloof ik, zodat je met erg slecht weer een keer met de auto kunt.

 41. Ook wij, verpleegkundigen van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen moeten betalen voor het parkeren in de garage. Kosten: 19 euro voor een maandabonnent, als je kiest voor een flexabonnement dan kost het parkeren 20 eurocent per uur. Op zich valt het wel mee wat de kosten betreft, ik vind het wel medewerkers onvriendelijk.

 42. Ik werk in het Medisch Centrum Leeuwarden. Tot nu toe hoeven wij nog niet te betalen voor het parkeren, alleen zijn de parkeerplekken erg schaars. Begin je om 3 uur dan moet je zeker voor half 3 parkeren wil je een plekje kunnen vinden.
  Binnenkort zullen we gelukkig nieuwe plaatsen gerealiseerd worden.
  Ik vind het niet reeel dat je voor het parkeren moet betalen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.