Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen omarmen hashtag #ikdoewelmee

De Instagram-actie van een aantal influencers onder de hashtag #ikdoenietmeermee, tegen de coronamaatregelen van de regering, kan op veel kritiek van verpleegkundigen rekenen. Op social media uiten collega's massaal hun verontwaardiging onder de hashtag #ikdoewelmee.
De @breathtakingnurses op Instagram

Zoals Caroline, verpleegkundige traumatologie en gynaecologie in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort…

En natuurlijk onze ‘eigen’ influencer Tommie Niessen. Tommie: ‘Mensen die #ikdoenietmeermee zeggen zouden verplicht een dag mee moeten lopen op een corona-afdeling.’ Daarop kreeg hij gemengde reacties. Verschillende Twitteraars delen zijn uiting, maar volgens anderen is hij een ‘Judas’ en zou hij liegen dat hij in de zorg werkt of mensen daadwerkelijk heeft zien sterven aan het virus, meldt het Eindhovens Dagblad. 

Ook Fatima, verpleegkundige in het Spaarne Gasthuis in Haarlem, laat van zich horen. Haar afdeling loopt weer langzaam vol coronapatiënten…

Televisiepersoonlijkheid Britt Dekker gebruikt haar bekendheid en de hashtag #ikdoewelmee om haar moeder die in de zorg werkt een hart onder de riem te steken.

Verzorgende IG Esther steekt haar mening niet onder stoelen of banken. ‘Wat is deze actie een – plat gezegd – dikke middelvinger naar een ieder die zich ondersteboven werkt in de zorg,’ schrijft ze op Instagram.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

IK DOE WEL MEE❤️🌿 Ik doe mee voor mijn collega zorgmedewerkers die met hart en ziel werken voor de mensen die op de IC liggen met dit door sommige mensen ‘griepje’ genoemde virus. Ik doe mee voor een ieder die een dierbare heeft verloren aan dit virus. Ik doe mee voor onze verpleeghuis bewoners. Ik doe mee voor een ieder die nu super ziek is. Wat een ontzettend domme actie door te roepen ik doe niet meer mee. Ik ga de tag niet eens gebruiken. Wat een (platgezegd) dikke middelvinger naar een ieder die zich ondersteboven heeft gewerkt, voor mensen die dierbaren zijn verloren. Ik snap echt de vragen, en kritisch zijn is nooit verkeerd. Ook ik maak me zorgen. Maar het kan ook op een andere manier. Maar roepen dat je niet meer mee doet als je zo’n groot platform hebt. Dat is een verkapte oproep om alle regels te negeren. En misschien was dit niet de opzet. Maar dat gaat wel het gevolg zijn. En geen enkele uitleg zal dat rechtvaardigen. Dat gezegd hebbende… #denkeensna #ikdoewelmee

Een bericht gedeeld door Esther (@op.zoek.naar.de.roze.wolk) op


Ook de @breathtakingnurses  van het St Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein lieten weer van zich horen, volledig in isolatiekledij. Aan het begin van de coronacrisis harkten zij binnen no-time 11.000 volgers binnen op Instagram. Dat zijn er inmiddels 22,6k.


En Tweede Kamerlid voor de PvdA, John Kerstens, plaatst dit geestige plaatje…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#ikdoenietmeermee #ikdoewelmee

Een bericht gedeeld door John Kerstens (@johnwmkerstens) op

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.