Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen opgeroepen voor enquête wondzorg

Om de omvang van wondzorg in Nederland in kaart te brengen houdt het College van Zorgverzekeringen (CVZ) een onderzoek. Verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten die met wondzorg te maken hebben, worden opgeroepen om mee te doen aan de enquête.

Het CVZ wil meer zicht krijgen op de verbandmiddelen die in Nederland gebruikt worden. De centrale vraag die beantwoord moet worden is: welke materialen worden er in de huidige praktijk bij complexe wonden gebruikt en welke evidence ligt hieraan ten grondslag?

 

Wondzorgproducten
De enquête is gericht op de behandeling van secundair genezende wonden (open wonden die middels granulatie en epithelialisatie dicht moeten gaan). De vragen in de enquête gaan over typen patiënten en wonden waarmee de verpleegkundige ervaring heeft opgedaan, welke wondverbandproducten ze daarbij gebruikten en welke problemen zij daarbij ervaren hebben.

 

Beroepsvereniging
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Patricia van Mierlo en Erik de Laat van het UMC St. Radboud in Nijmegen. Naast de enquete voeren de onderzoekers gesprekken met afgevaardigden van beroepsverenigingen en organsiaties. Het gehele onderzoek wordt eind maart 2012 afgerond, de resultaten worden dan in een rapport aangeboden aan het CVZ.

De enquete kun je invullen op www.verkenningwondbehandeling.nl. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 25 minuten en is mogelijk tot en met 2 januari 2012.

 

Auteur: Redactie TvZ

Bron: Nursing

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.