Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen organiseren zaterdag eerbetoon aan het vak op de Dam in Amsterdam

Collega's herdenken die aan covid-19 zijn overleden en daarbij ook een statement maken voor betere arbeidsvoorwaarden in de zorg. Dat is het doel van verpleegkundigen en andere zorgverleners die komende zaterdag actievoeren op de Dam in Amsterdam.
Rode rozen zaterdag op De Dam voor verpleegkundigen en andere zorgverleners die zich inzetten in de coronacrisis, en speciaal voor hen die zijn overleden aan covid-19.

Het wordt een moment van bezinning en herdenking, zegt OK-verpleegkundige en mede-initiatiefnemer Tanneke Goverse tegen het Noordhollands Dagblad. De actievoerders herdenken 13 zorgverleners die aan covid-19 zijn overleden, waaronder chirurgieverpleegkundige Boy Ettema die op 42-jarige leeftijd overleed en werkzaam was in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Manifest voor de zorg

De actievoerders willen ook alle zorgverleners oproepen op te komen voor hun rechten. Ze delen het ‘Manifest voor de zorg’ uit, een pleidooi voor betere arbeidsvoorwaarden, meer inspraak voor zorgverleners, hervorming van de opleidingen en een beter generatiebeleid zodat ‘oudere werknemers gezond de eindstreep kunnen halen’.

Rode rozen

‘We staan stil bij alle zorgprofessionals die zich, met gevaar voor eigen leven én dat van hun naasten, hebben ingezet tijdens de coronacrisis’, zegt Goverse. De bijeenkomst moet volgens haar vooral een eerbetoon zijn aan het vak. De actievoerders dragen rode rozen en hebben een gong bij zich.

De bijeenkomst begint zaterdag 11 juli om half 5 op de Dam in Amsterdam en is een gezamenlijke actie van Actiecomité WetBig2, WitteWoede2019, Platform Zorg, Kraamzorg in Actie, Netwerk zzp’ers in zorg en welzijn en andere zorgverleners die op individuele titel meedoen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.