Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties66

Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORT

Verpleegkundigen en andere werknemers van een UMC zijn een petitieactie gestart voor het behoud van de ORT. De petitie is inmiddels bijna 3000 keer ondertekend.
Verpleegkundigen tekenen petitie voor behoud ORT

De handtekeningenactie is opgezet na de eerste onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC. Daar maakte werkgeversorganisatie NFU bekend de bedrijfsvoering en inzet van medewerkers te willen flexibiliseren. Dit heeft gevolgen voor overwerk, bereikbaarheids- en aanwezigheidsdiensten en onregelmatige diensten (ORT). Ook heeft de NFU aangegeven in 2011 geen mogelijkheid te zien om de lonen verder te verhogen. 

Onregelmatige diensten
Aan de hand van de petitie ‘Wij zijn voor behoud van onregelmatigheidstoeslag in de Universitaire Medische Centra’ willen de betrokkenen laten weten dat onregelmatig werken gecompenseerd moet worden. ‘Onregelmatige diensten draaien is fysiek enorm belastend en komt de gezondheid van de medewerkers niet ten goede.’

Op 21 maart wordt het overleg voor een nieuwe cao UMC voortgezet.

MedicalFacts / NFU
Door: redactie Nursing

66 REACTIES

 1. Het is vanzelfsprekend dat onregelmatig werken extra beloond moet worden. Een kamerlid krijgt een behoorlijk salaris voor onregelmatig werken. Werkers in de zorg moeten het doen met een karig loontje. Daar hoort een behoorlijke betaling tegenover te staan. Is werken in de zorg minder belangrijk dan werk voor de 2de kamer?????

 2. Lees alle reacties
 3. (GGZ verpleegkundige) Onvoorstelbaar dat ze dit bedenken. Van een salaris zonder ort valt nauwelijks te leven.Er is een pers.tekort op komst en men verlaagt het salaris fors, wat is de visie hierachter werkgevers?! Tegenover het ongemak van onregelm.werken mag/moet een fatsoenlijke vergoeding staan, 24 uurs werk kost geld.Als dit doorgaat stop ik met werken in de zorg en ga ik een andere opleiding volgen,is geen moeilijke keus, ben ik tenminste s’avonds/s’nachts thuis bij mijn gezin.

 4. DIT KAN GEWOON NIET WAAR ZIJN !
  Het bais salaris in de gezondheidszorg is al niet een vetpot, en dan ook nog de ORT eraf? Ik kan niet vatten dat ons dit wordt aangedaan,wij , die met mensen omgaan, onder hoge druk werken en altijd correct moeten blijven en geen fouten mogen maken. Er wordt van ons het nodige verwacht, en wij kunnen dat ook, maar ga niet korten op ORT. AFBLIJVEN !!!

 5. De zorg gaat totaal ten onder…
  En je zult de ontevredenheid terug zien! Mensen gaan was anders doen, en het ziekteverzuim en de ontevredenheid zal explosief stijgen. Dit slaat nergens op. Het is al een vet onder betaalde baan! Ik werk er ruim 20 jaar in, voor mij is het een roeping maar het houdt ergens op. “Liefdewerk Oud Papier” kan ik ook elders doen.

 6. ik werk al 37 jaar in de gezondheidszorg, hoe vaak zijn we al “gepakt”. verpleegkundige zijn een makkelijk doelwit, m.a.w. vrachtwagenchauffeurs leggen belangrijke snelwegen lam, managers verdienen tonnen over de ruggen van ons, als er toch bezuinigt moet worden, de helft van vergadertechneuten moeten weg, die hebben geen bijdrage, maar eerder wanbeleid doorvoeren, als het zo is dat de ort eraf gaat, dan ga ik nog liever in een fabriek werken, en stop ik er mee.

 7. Als ze weer zulke onzalige plannen bedenken, medisch specialisten (over de ruggen van verpleegkundigen en verzorgenden) nog tonnen kunnen verdienen dan roep ik verpleegkundig Nederland op om net als de finse verpleegkundigen massaal ontslag te nemen en voor zichzelf te gaan beginnen. We moeten zelf ons salaris gaan bepalen en niet de werkgever. Als verpleegkundigen massaal met ontslag gaan, dan kunnen ze niet anders. Lijkt mij een goede actie en ik doe hier zeker aan mee. Ben de zorg met hun denigrerende manier zoals ze met verpleegkundigen omgaan meer dan zat. Er hoeft maar iets kleins te gebeuren en ik ga in een museum ofzo werken en keer de zorg helemaal de rug toe!

 8. In het intervieuw met minister Schippers in het programma van RTLZ (16 maart 2011 Rutte’s rapport) heeft de minister gezegd: (ik citeer) “Wat wij wel hebben geregeld is dat in de gezondheidszorg de lonen mee mogen stijgen met de lonen in de markt,dus in ieder geval qua loon wordt het steeds aantrekkelijker om in de gezondheidszorg te werken.” !!!! En nu lees ik op deze site: Ook heeft het NFU aangegeven in 2011 geen mogelijkheid te zien om de lonen te verhogen.!!!!
  Na twee jaar werken in de gezondheidszorg is het mij duidelijke geworden dat er heel veel zaken niet kloppen en dit werd in het bovengenoemd intervieuw met de minister bevestigd door haar volgende eloquente uitspraak:”Nou,we hebben allemaal prijzen afgesproken die weinig te maken hebben met wat er echt gebeurt. Vaak weten we niet eens wat iets echt kost.”
  Maar, zoals de in het begin van het intervieuw wordt gezegd: De minister gaat voorvarend te werk, er mag weer worden gerookt in de kleine kroegen”.
  Verder lees ik bijvoorbeeld in het Elsevier van 13 juli 2010. Zelfstandige medisch specialisten verdienen nu nog 400.000 tot 500.000 per jaar, straks mag dit niet hoger liggen dan 285.000 per jaar. Deze verdienden vorig jaar 700 miljoen meer dan de 2 miljard die was begroot. De miljoenenoverschrijding zou komen door een fout in het declaratiesysteem dat inging in 2008. Specialisten krijgen nu per handeling een vaste vergoeding, ook al zijn ze soms niet of nauwelijks betrokken bij de behandeling van een patient. Zo zijn microbiologen en anesthesisten onbedoeld tonnen meer gaan verdienen.
  Oh ja, en laat diegene die de ORT toeslag zou willen afschaffen eens een maand op een afdeling Interne Geneeskunde meedraaien, dan piept hij of zij wel anders.

 9. Het is niet alleen de ORT die men van ons af wil nemen. Maar ook het pensioenfonds ABP wil men overhevelen naar Zorg en Welzijn. Het zo niets kosten Van de ABVOKABO begreep ik dat het ons wel degelijk geld gaat kosten als we over gaan. We worden dus 2 x gepkat.

 10. Laat Den-Haag zelf maar es gaan wandelen in de zorg bovendien lopen we in de zorg nog gevaar ook om ziek te worden als je nachtdiensten draait dus gevarentoeslag lijkt me beter.
  Hoe het ook zij bij ons op het werk is de onrust groot in Godsnaam Den-Haag wake up en laat de ORT bestaan wil je nog goede zorg kunnen behouden!

 11. Ik heb nog meegemaakt dat je op een zondag 100% ORT kreeg. Voor de zaterdag 50%. Ik schaam me voor die mensen die het voorstel bedenken. Schaam mij diep voor de mensen die een voorstel/plan voor verlaging/afschaffing van de ORT uitspreken. Groet!

 12. Hoi allemaal,
  ik sluit me volledig aan bij al jullie reacties. de zorg zal de komende jaren alleen maar gaan groeien. de vraag zal alleen maar toenemen, daarnaast wordt de zorg, de ziektebeelden en ingrepen steeds gecompliceerder. Er zal dus meer vraag komen naar de universitaire centra omdat daar deze zorg geleverd kan worden. Wanneer deze zorg van hoge kwaliteit moet zijn betekend dat er meer verantwoording is voor het personeel en dus voor ons. Daar hoor je ook naar betaald te worden. Het moet juist aantrekkelijk zijn om in de zorg te komen werken ipv een carriere switch te overwegen zoals bijvoorbeeld susanna!

 13. Heb net het een en ander doorgelezen over dit onderwerp. Ben net klaar met mijn opleiding, maar als dit doorzet ga ik een andere opleiding volgen voor mijn toekomst.
  Nu ben ik nog jong en heb ik daar nog kansen toe, echter zal ik het dan natuurlijk wel missen dit is mijn ding.

 14. ORT eraf, dan ben ik bang voor grote tekorten. Voor mijn gezin is het een stuk gezelliger wanneer ik ’s avonds thuis ben. Maar door de ort is mijn salaris de moeite waard en blijft het aantrekkelijk om ook avond en nachtdiensten te draaien. Ik ga er 25 % op achteruit zonder ort en dat betekent dat ik meer zou moeten werken. Weg gezinsleven!
  Dit zal vast voor meer mensen gelden.
  Ik ben dus tegen!!!

 15. Na 36 jaren zeer gemotiveerd in de zorg te hebben gewerkt,heb ik nog op geen enkel weekend iemand van het bestuur of andere bureau functie mogen ontmoeten.Hoezo 24 uurs economie????
  Er is geen enkele zondag waarop er vergaderd wordt,noch dat er een polikliniek, op de avond open is.
  geen enkel weekend wordt er door een secretaresse gewerkt,het is eerder andersom: wij kunnen dat werk erbij doen!
  Er wordt verwacht dat wij ons werk in avond en nacht uren met minder mensen doen als overdag.
  Wat er nu gebeurt is geen stabiliteit in het loon wat te begrijpen is in deze tijd,maar een loonsverlaging die voor velen van ons over de 10% kan uitpakken.
  Dit beroep wat ik nog steeds een fantastisch mooi vak vind wordt totaal onaantrekkelijk voor jonge mensen.

 16. Om inzicht te krijgen in de mogelijke gevolgen van het afschaffen of beperken van de ORT heeft de SP Zeist aan medewerkers in de zorg gevraagd wat zij er van vinden. We vroegen hen onderstaande enquete in te vullen
  Als de Ort wordt afgeschaft dan;
  1) Stop ik met het draaien van onregelmatige diensten
  2) Kom ik in financiële problemen
  3) Overweeg ik een ander vak te kiezen
  4) Blijf ik werken in de zorg
  5) Anders, graag toelichten
  Na een eerste) bestudering van de stemmen bleek dat 33 procent van de verpleegkundigen bij het afschaffen van de ORT geen onregelmatigheidsdiensten wil gaan draaien en dat eenzelfde percentage dan buiten de zorg werk wil gaan zoeken
  Omdat ook bij de onderhandelingen over de GGZ cao dit ter sprake komt is daar een soortgelijke petitie voor http://petities.nl/petitie/behoud-van-onregelmatigheidstoeslag-in-de-geestelijke-gezondheidszorg.
  De SP Zeist roept betrokkenen op om de vakbondsacties te ondersteunen en deze petities te tekenen.
  * Een greep uit de reacties tot nu toe: Anja schreef “het salaris in de academische ziekenhuizen is al hoger dan in de perifere ziekenhuizen. en terecht omdat de werknemer daar meer bevoegdheden heeft.
  Als de ort eruit gaat zal toch echt het uurloon omhoog moeten. in de wan diensten is de verantwoordelijkheid groter. Het zullen dan pittige sollicitatie gesprekken worden. Juist de wan diensten maken het werken in de zorg aantrekkelijk en dan niet alleen vanwege de ort maar ook in combinatie met kinderopvang “
  * Tobi schreef “Ipv bezuinigen op zorgvragers en zorgverleners kan er bezuinigd worden op topsalarissen/bonussen en wachtgeld regelingen“
  * De enquete zelf kunt u hier volgen en desgewenst invullen Enquete_zorgmedewerkers_afschaffing_ort_24_uurs_zorg
  * Lees meer over dit onderwerp op onderstaande sites Overleg-leden-over-CAO-UMC
  en behoud_onregelmatigheidstoeslag_zorg.
  Uiteraard zijn verpleegkundigen van hartte uitgenodigd om ook deze enquette in te vullen http://korelatie.hyves.nl/polls/8480121/Enquete_zorgmedewerkers_afschaffing_ort_24_uurs_zorg/

 17. We hebben dit ook wel een beetje aan ons zelf te wijten. We zijn de grootste groep in de gezondheidszorg, dus een bezuiniging op ons werkt het verst door en dat hebben we al een paar keer laten gebeuren. We zijn namelijk ook erg slecht geoprganiseerd en voor zover we dat zijn ook daarin verdeeld over de verschillende vakbonden, die zich ook in de luren laten leggen door de werkgevers. Ach ja…zo’n grote achterban hebben ze toch niet.
  We organiseren ons als beroepsgroep dus niet en zijn dan nu verbaasd dat we aangepakt worden. Dat vind ik vreemd. Het is toch al jaren zo dat we onderbetaald worden voor het werk dat we doen. Maar dat mag allemaal. Ik kan me wel voorstellen dat die werkgevers denken dat er nog meer te halen valt bij ons. Dat dat een hele slechte zaak is voor de beroepsgroep en de gezondheidszorg, lijkt me duidelijk. Geen afschaffing of korting van de ORT en ook niet de afschaffing ervan als wisselgeld voor een andere maatregel gebruiken. Behoud van ORT en verbetering van de arbeidsvoorwaarden en beloning. Het is aan onszelf om ons te organiseren. Teken de petitie en meld je aan bij een vakbond, zodat die ook gesteund wordt om meer en harder voor ons te werken, want ook dat kan beter!

 18. Jammer dat er zoveel reactie’s komen puur alleen vanuit: “wat merk ik ervan in mijn portemonnee als de toeslag minder wordt”.
  TOD/ORT is een toeslag voor werken op inconveniënte uren: tot ‘savonds laat (23 uur of soms later) superactief zijn en dan mag je proberen om even later ‘rustig te gaan slapen’… hoeveel mensen klagen niet dat ze na een avondvergadering slecht in slaap komen….en dat is een ‘zittende bezigheid!
  TOD/ORT is een vergoeding voor het omdraaien van je biologische klok tijdens de nachtdienst(en).
  Het is een beloning voor het werken tijdens feestdagen en alle zondagen dat de rest van Nederland leuke dingen kan doen.
  Beste collega’s die werken op inconveniënte uren daar moeten we de werkgevers op wijzen: willen ze 24uurs zorg blijven leveren dan kost het geld voor de ORT/TOD-uren. En willen ze/we een goed gevuld dienstrooster dan in de volgende CAO geen wijzigingen in deze TOD/ORTuren.

 19. waar blijft de solidariteit van de gehele gezondheidszorg nu alleen academische straks de rest omdat de buren het ook doen
  maakt niet uit waar men werkt bejaardenhuis, alg ziekenhuis, verpleeghuis, Psychatrie enz.
  de ort maakt dat er nog wat mannen die een gezin moeten onderhouden in de zorg werken.
  Wij moeten nu een met zijn alle een vuist laten zien en niet langer met ons laten sollen.
  Ik ben bang dat er straks niemand meer in de zorg wil werken.En als het afgeschaft word moeten we ook maar s nachts gaan vergaderen.
  Misschien moeten wij het ook eens over de marktwerking gaan hebben meer productie meer salaris

 20. De ort moet voor een groot deel wel ons salaris maken, als deze komt te vervallen, wie komt er dan na de kantoor uren nog aan het bed. En wie doet dan het licht uit? Niemand wil dan toch de verpleging meer in, het zijn er al zo weinig. Een hele slechte ontwikkeling. Dit mag geen doorgang vinden. Deze vergoeding staat ergens voor, het is niet gewoon om in de 7x 24u zorg, te werken.

 21. Wie heeft dit verzonnen!!!! Het is een regelrechte salarisverlaging.
  Hypotheken worden afgesloten waarbij de ORT wordt meegeteld. Als dat wegvalt, hoe moet je dan finacieel rondkomen?
  De waardering voor het vak valt weg. Keihard werken voor te weinig geld straks. Ik ben niet voor staken, maar zo kan het niet anders. Straks als wij ouder zijn is er niemand meer om ons te verzorgen.
  Het imago van werken in de gezondheidszorg wordt zo alleen maar minder. En we hebben zo’n mooi vak…..

 22. Vind het schandalig hoe er met de verpleegkundige om wordt gegaan! De zorg wordt als maar slechter, als nu ook nog de ORT eraf wordt gehaald dan gaan naar mijn idee heel veel verpleegkundige zich om laten scholen! Erg jammer, want het is zo’n mooi vak!

 23. De tijden van alleen liefdadigheid zijn voorbij. We doen ons best om veel energie in ons mooie beroep te steken. Er wordt verwacht dat we scholing volgen, kwaliteit leveren en op de hoogte zijn van beroepsontwikkelingen. Het lijkt mij, willen we de mensen gemotiveerd te houden voor het vak, niet meer dan logisch om ze ook in de onregelmatigheid te belonen. Het is een gebrek aan lange termijn denken om de ORT af te schaffen. Door de toekomsige vergrijzing zijn we vele handen extra aan het bed nodig.

 24. Dus wij mogen straks “blij” zijn dat we een stukje worst toegeworpen krijgen als we ons ‘s nachts op de werkvloer begeven? De werkvloer van de werkgever? Plus dat alle onregelmatigheidstoeslagen van avond, weekend en feestdagen verdwijnen? Zal toch wel zeker niet? Ik ga me maar eens op de poli begeven dan: alle weekenden vrij en alleen van ma-vrij, 9-17. Een schande! Subsidies worden vergeven aan allerhande oenen van dit land die zo gehaaid zijn om miljoenen belastinggeld achterover te drukken. En de verpleging? Die kan barsten. Denk aan de patiënten die het straks met nog minder handen aan het bed moeten doen. We gaan toch zeker niet voor een appel, een ei en een plakje worst aan het bed staan?

 25. Denken ze dat er al niet genoeg beknibbeld wordt op de zorg.
  We moeten al inleveren op de tijd die we aan de mensen c.q. de zorg mogen besteden, juist dat wat onze roeping is. Dan moeten we vaak op komen draven voor bv 20 uurtjes werken, want dat is zo efficient mogelijk.
  Dus veel avonden naar de knoppen om gezellig met de rest van de familie iets te doen. En dan ook nog de ort inleveren. Dat beetje wat het zorgloon ietsjes aantrekkelijker maakt.
  Kom op verzin eens wat beters, we werken er hard genoeg voor en leveren er al genoeg voor in.

 26. Het moet niet gekker worden. Nog heel even en ze betalen ons helemaal niets meer! De zorg wordt hier niet beter van…Ik vind dat we juist moeten gaan staken. Dan worden ze misschien eens wakker. Alle beroepsgroepen kunnen staken en wij vinden met z’n allen dat dat niet kan! Ik denk dat we het gewoon eens moeten doen……..

 27. Dit voorstel is toch wel het toppunt van respectloosheid van de NFU ten opzichte van het personeel in de gezondheidszorg , wordt het eens geen tijd om te gaan bezuinigen op de vele m.i. zinloze midden en hoger-kaderfuncties, waar men alleen druk bezig is de eigen baan in stand te houden, inplaats van de CAO weer verder uit te hollen over de rug van de mensen aan het bed.

 28. Hallo zeg, in de nachtdienst alleen zitten, verantwoordelijkheid over 21 bewoners, en dan komen er een paar mannen op het idee dat er misschien wat te halen valt in een verpleeghuis en breken in,,,okey ik werk nog steeds met plezier,,,ben blij dat ik 2 zondagen in de maand werk, mijn avonddiensten en nachtdiensten heb om zo wat meer in het laatje te kunnen krijgen. dat willen ze ons nu ook nog afpakken???

 29. We worden voor de gek gehouden waar we bij staan!
  Ort verder verminderen of afschaffen voor een vaste vergoeding van 50 euro per maand.
  Cao voor een aantal jaren afspreken>krijgen we b.v. 1%
  voor 6 jaar.
  Leeftijdsgebonden uren zijn de vorige keer al fors verminderd.
  Langer nachtdiensten draaien tot 57 jaar is ook de vorige keer al geregeld.
  Mogelijk kunnen ze de cao voor 20 jaar afspreken;
  niet dat we er iets bijkrijgen maar dan kunnen ze de cao niet verder verslechteren dan deze nu al is.
  We kunnen niet staken maar we moeten gaan nadenken of we zo verder willen.

 30. Als de instellingen niet meer naar behoren willen betalen moeten we misschien allemaal voor een detacheringsbureau werken, en ons vervolgens laten inhuren door dezelfde instellingen. Dan krijg je een soort maatschap. Je kan dan wel onderhandelen over je salaris,deze bureau,s betalen veel meer, en mogelijkheid met een auto van de zaak e.d.
  Onder IC- SEH – ambulance verpleegkundigen is dit de normaalste zaak van de wereld, wellicht dat dit verschuift naar de algemene verpleegkunde. Je kan op een gegeven moment ook niet anders denk ik als je naast je baan ook nog een leuk leven met bijpassend inkomen wil hebben. Vergeten mensen soms dat verpleegkundigen ook auto,s rijden, hypotheken moeten betalen ??
  Instellingen moeten ineens wel 2 tot 3 x meer betalen, maar daar hadden ze eerder aan moeten denken

 31. Nu wordt er gezegd dat de ORT er af moet. Iedereen op zijn achterste benen. Dan wordt er onderhandeld en gaat de ORT er ‘alleen’ af in de avonduren of ‘alleen in de weekenden’. En is iedereen blij. Maar ondertussen wordt er weer ingeleverd door de hardwerkende verpleegkundige. Laten we ons niet in laten pakken door die onderhandelingen en dit dus niet goedvinden!!!!!!!! En anders staken?????????????

 32. Het moet niet gekker worden! Het basissalaris van een verpleegkundige is al ver onder de maat waardoor ik juist graag onregelmatige diensten draai en er daardoor tenminste nog een redelijk bedrag op het salarisstrookje verschijnt. (en dan vaak nog belachelijk weinig!) Ter vergelijking, in de IT sector verdient men namelijk het dubbele, krijgt een leaseauto, een laptop, een gsm en de brandstof van de zaak. Uiteraard moeten zij ook een deel zelf afdragen maar dan nog is het onderaan de streep te vermenigvuldigen met twee! Verpleegkundigen komen in weer en wind, ook al ligt er twee meter sneeuw, en blijft de rest van nederland lekker thuis op advies van de ANWB. Ze werken zowieso de feestdagen, weekenden, avonden en nachten en de overuren zijn talrijk! Daar mag een redelijke vergoeding tegenoverstaan lijkt mij, en zo als deze nu is, is het al om als een boer met kiespijn te lachen!
  We hebben dan geen sterrensalaris maar we verdienen wel respect en dit getuigt er geenzins van.
  De zorg is inderdaad een roeping maar de echo begint te vervagen…

 33. Ze zouden eerder de ORT omhoog moeten gooien dan afschaffen, het vergoed nu al slechts een klein deel van de ongemakken. Zowel sociaal als lichamelijk.
  Ik snap best dat iedereen te weinig geld binnen krijgt en dat het toch ergens vandaan moet komen, maar net als overal worden er op de verkeerde dingen bezuinigt en gaat het geld wat hiermee vrij komt naar de verkeerde projectebn.
  Ik heb nog een manier om aan dat geld te komen: Zorgverzekeraars en het management. Zorgverzekeraars maken teveel winst en plukken de ziekenhuizen en de klanten en er zijn toch al veel teveel managers die te dikke bonussen krijgen. Laten we daar eerst maar eens wat aan doen in plaats van de toch al half kale kip verder proberen te plukken. Ga over 2 jaar dan nog maar eens zeuren dat er meer mensen de zorg in moeten!
  De mensen die de afschaffing van de ORT ook maar bedacht hebben zouden zelf eens mee moeten lopen tijdens kerstavond en oudjaarsnacht! Dan piepen ze wel anders.

 34. Nachtdienst draaien is ongezond, daar mag best een financiele vergoeding tegenover staan.
  Zie managers niet in het weekend of s’nachts terugkomen terwijl er wel van de verpleegkundige wordt verwacht dat men op vrije dagen terugkomt voor een vergadering of dat men elke maand z’n bioritme omgooit.

 35. Door de ORT te schrappen zullen steeds minder mensen in de zorg willen werken, en zullen steeds meer mensen uit de zorg de overstap naar het bedrijfsleven maken.
  ORT is slechts een hele kleine vergoeding die de zorgmedewerkers krijgen voor alle dagen dat ze onregelmatig moeten werken, het staat niet in contrast met de avonden, weekenden en feestdagen die gewerkt worden. Het sociale leven dat ze moeten missen wordt door de ORT niet gecompenseerd.
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er straks gewoon gezegd word dat ziekenhuizen in de avonden, weekenden en feestdagen gesloten zijn, alle patienten gaan dan naar huis, op maandag morgen mogen ze zich aan massaal weer om 8.00 uur melden bij afdeling.

 36. Het werken in de zorg is een roeping! Toch?
  Of voelt niemand zich geroepen om met Kerst te gaan werken? Wat is fijner dan dat? Werken in de zorg is een zegen en daar krijg je al zoveel voldoening van… je mag blij zijn dat er nog ‘iets’ van een financiële vergoeding tegenover staat!
  Hallelujah!

 37. Het is niet te geloven.
  Eerst ging de ORT er gedeeltelijk af en nu willen ze het helemaal doen verdwijnen. Het slaat nergens op. Het loon is nu al niet bijster hoog.
  En wat denk je van de motivatie voor mensen om de zorg in te gaan. Kan je vergeten.
  Kijk, gaan de salarissen nu goed omhoog dan valt er te praten maar dit ONGEHOORD

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.