Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen tot november in Uruzgan

De militaire verpleegkundigen en verzorgenden blijven nog tot 1 november 2010 actief in het veldhospitaal in Uruzgan.
Verpleegkundigen tot november in Uruzgan

Dit zegt beroepsvereniging V&VN in een bericht op haar website.

‘De bijdrage van de militaire verpleegkundigen en verzorgenden is zinvol geweest. Dankzij onze inzet lopen er nu enkele honderden Afghanen rond die anders niet geholpen zouden zijn’, zegt Peter van Gastel, bestuurslid van V&VN Militaire Verpleegkunde en Verzorging. Van Gastel is nog tot 14 augustus commandant van de Role 2 in Tarin Kowt, de hoofdstad van de provincie Uruzgan.

Militaire verpleegkundigen
Ongeveer 600 militaire verpleegkundigen en verzorgenden zijn uitgezonden naar Uruzgan. Zij hebben gewerkt in het veldhospitaal en op de buitenposten en afvoermiddelen in het voorterrein. In de afgelopen vier jaar hebben 18.000 patiënten de dokterspost in dit hospitaal bezocht. Het hospitaal zal worden overgenomen door Australiërs en Amerikanen.

Tot in 2011
Naast de bijdrage in Uruzgan neemt Nederland ook deel met een chirurgisch team en verpleegkundigen en verzorgenden in het internationale hospitaal op de basis in Kandahar. Deze bijdrage gaat voorlopig nog door tot in 2011.

Bekijk ook het fotoverslag van verpleegkundige Willem Heerschop in Uruzgan.

V&VN
Door: redactie Nursing

Abonneren
Wil je meer achtergrondinformatie? Word nu abonnee van Nursing.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.