Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen veroordeeld voor selfies met patiënten

Vijf verpleegkundigen van een ziekenhuis in de Duitse stad Aken zijn veroordeeld omdat ze selfies maakten met patiënten.
selfie-stick-5-300x300 (1).jpg

Volgens een bericht van de NOS maakten de verpleegkundigen beelden van mensen onder narcose, dementerende ouderen en andere patiënten die zich niet konden verweren. Vervolgens deelden ze de foto’s en video’s in een WhatsApp-groep met 25 andere medewerkers. Op de foto’s staan onder meer naakte patiënten. Een van de verpleegkundigen fotografeerde een dementerende hartpatiënt nadat zij een hart en een een naam op zijn lichaam had geschreven. Bij een ander slachtoffer werd een draculagebit op zijn gezicht getekend.

Gevangenisstraf
De verpleegkundigen zouden in de rechtszaal hebben gezegd dat het niet hun bedoeling was de mensen belachelijk te maken. De daders zijn tussen de 25 en 32 jaar oud. Zij maakten de beelden in 2013 en 2014. Het vijftal werd ontslagen nadat de directie van het ziekenhuis een anonieme tip over de foto’s had gekregen. De voorwaardelijke gevangenisstraffen variëren van vijf tot acht maanden.

Ook in Nederland
Ook in Nederland is wel eens een verpleegkundige ontslagen omdat ze foto’s maakte op de werkvloer. De destijds 54-jarige verpleegkundige werkte al 35 jaar bij het Amphia Ziekenhuis in Breda en werd ontslagen omdat ze haar dochter fotografeerde in een uniformjasje op een patiëntenkamer, tijdens haar dienst op de ic van het ziekenhuis. De foto’s waren bedoeld voor de portfolio van haar dochter, die op dat moment meedeed aan een missverkiezing.  Lees het bericht over dit voorval hier>>>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.