Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen werken drie dagen in de kou

Verpleegkundigen op de verpleegafdeling van de hartbewaking in het Amsterdamse OLVG werkten afgelopen drie dagen in de kou vanwege een storing aan het verwarmingssysteem.

Patiënten van de afdeling belden de Amsterdamse omroep AT5. Ze moesten naar eigen zeggen de handen onder de dekens houden vanwege de kou.  ‘Vanuit de verpleging bereikten ons geluiden dat het nogal fris was ja,’ reageert een woordvoerder van het OLVG. ‘We hebben dus meteen voor passende oplossingen gezorgd.’ Patiënten op de afdeling kregen extra dekens en moltons, ze verplaatsen vanwege de kou was niet nodig.

Verpleegkundigen met koude handen
Maandagochtend was de storing na drie dagen weer verholpen. Een patiënt laat echter weten dat het ook maandagmiddag nog koud was in het ziekenhuis. ‘Er zijn nu wel een paar kacheltjes neergezet’, zegt hij. ‘De verplegers hebben ijskoude handen, die mogen ook niet rondlopen in een trui.’

Verantwoordelijkheid naar patiënt
Vakbond NU’91 kreeg in de afgelopen koude periode verder geen klachten binnen over weigerende verwarmingssystemen. ‘Misschien ten overvloede, maar áls het gebeurt: besef dan wel dat je als verpleegkundige een verantwoordelijkheid hebt naar de patiënt toe. Zorg voor een passende oplossing – kijk bijvoorbeeld of je patiënt naar een andere afdeling kan verhuizen of zorg voor extra dekens en moltons.’

AT5 / Nursing
Door: redactie Nursing

Koude werkplek verlaagt productiviteit
Werken bij een weeralarm

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.