Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen werken liever in loondienst

Verpleegkundigen werken liever 'voor een baas' dan dat ze als zelfstandige aan de slag gaan.
Verpleegkundigen werken liever in loondienst

Dat is de uitkomst van een onderzoek dat het NIVEL heeft uitgevoerd. Het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg wilde weten hoe in loondienst werkende verpleegkundigen en verzorgenden tegen het werken als zzp’er aankijken.

Administratie
Eén op de zes verpleegkundigen en verzorgenden in loondienst heeft serieus overwogen als zelfstandige aan de slag te gaan. Toch zullen ze die stap niet snel zetten, zo blijkt uit het onderzoek. Verpleegkundigen zeggen de nadelen te groot te vinden. Vooral de administratie schrikt verpleegkundigen af om voor zichzelf te beginnen, en het zelf moeten zorgen voor voldoende werk. Ook zouden ze het werken in teamverband, met vaste collega’s missen.

Meer verdienen
Op grond van het onderzoek verwacht het NIVEL dat het aantal zelfstandig werkende verpleegkundigen en verzorgenden in de nabije toekomst waarschijnlijk niet snel zal stijgen. De verpleegkundigen die wel eens hebben overwogen om als zzp’er te gaan werken, deden dit volgens het NIVEL niet zozeer uit onvrede met hun huidige werk, maar vanwege het vooruitzicht meer te kunnen verdienen en zelfstandiger en flexibeler te kunnen werken.

Door: redactie Nursing
NIVEL

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.