Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Verpleegkundigen weten niet wat directie doet

Medewerkers in de zorg zijn nauwelijks op de hoogte van wat de directie doet en beoordelen de communicatie tussen directie en medewerkers met een 4,2.
Verpleegkundigen weten niet wat directie doet

Dat blijkt uit een medewerkersonderzoek van onderzoeksbureau Effectory onder 300.000 medewerkers in verschillende branches door heel Nederland. De stelling ‘Ik vind dat de directie voldoende communiceert over waar zij zich mee bezig houdt’ wordt door verpleegkundigen en verzorgenden beoordeeld met een 4,2. Ter vergelijking: in het algemeen wordt dit beoordeeld met een 5,0.

Directie weet wat er leeft
Het probleem beperkt zich niet alleen tot de zorg: de meeste medewerkers vinden dat de directie niet goed op de hoogte is van het reilen en zeilen op de werkvloer. De stelling ‘De directie weet wat er leeft op de werkvloer’, wordt beoordeeld met een 5,0. Ook de stelling ‘ik vind dat de directie op een goede manier sturing geeft aan de organisatie’ kan rekenen op een 5,9.

Transparantie
Guido Heezen, HRM trendwatcher en directeur van Effectory, geeft een toelichting op de resultaten: ‘Wij betreuren deze resultaten uiteraard. Bestuurders hebben een voorbeeldfunctie voor de medewerkers, vooral in deze economische tijd. Zij zijn degenen die richting geven aan de organisatie en hoewel ze natuurlijk niet alles kunnen vrijgeven, is transparantie over waar ze mee bezig zijn en wat ze bezig houdt in de regel nuttige informatie voor medewerkers. In succesvolle organisaties zien we volop transparantie, de directie en het management laten duidelijk zien waar ze mee bezig zijn en vragen ook regelmatig om input van hun personeel. Dit werkt heel inspirerend.’

Door: redactie Nursing

Lees ook de blog van Sandra: Luister even naar de directeur

Meer Nursing


NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.

NursingExperts
Collega’s die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.