Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Verpleegkundigen weten weinig van wondzorg’

MAARSSEN – Nederlandse verpleegkundigen hebben te weinig kennis van wondzorg. In de basisopleiding van HBO-V’s moet hier meer aandacht voor komen.

Dat zeggen Rene Baljon van de Nederlandse Woundcare Consultant Society en Erik de Laat van het Landelijk Expertise Centrum Decubitus in Nijmegen. ‘Verpleegkundigen bekwamen zich vooral in de wondzorg aan de hand van praktijkervaring. Het wil echter niet zeggen dat die ervaring ook de juiste is’, zegt decubitusexpert Erik de Laat. Meer onderwijs in wondzorg is volgens De Laat dan ook een must. ‘Ook op artsenopleidingen overigens.’

Laatste jaar
WCS-voorzitter Baljon vindt het met name belangrijk dat opleidingen tot en met het laatste jaar aandacht besteden aan wondzorg. ‘Wat je vaak ziet is dat scholen in het begin van de opleiding wondzorg onderwijzen, en dat afgestudeerden die vaardigheden daarna praktisch niet meer hebben toegepast’, zegt hij. Ook ziet hij een groot verschil in kennis tussen Nederlandse en Vlaamse verpleegkundigen op wondgebied.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.