Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verpleegkundigen willen duurzamer beleid op het werk; nu de werkgevers nog

Duurzaamheid leeft onder verpleegkundigen en verzorgenden: maar liefst 1.500 zorgprofessionals vulden een vragenlijst over het onderwerp in. Er moet op het werk veel meer aandacht voor komen, vinden zij. 'En doe dan meteen wat aan de verspilling van materiaal en medicijnen.'
Ziekenhuisbed met afval.
Veel verpleegkundigen ergeren zich aan het materiaalgebruik. ‘Ik denk dat het al begint bij het inpakken en de extreme behoefte aan kwaliteit waarin we in Nederland zijn doorgeslagen. Alles is driedubbel verpakt in plastic en moet na eenmalig gebruik weggegooid worden.’ Foto ANP
Premium

De meeste verpleegkundigen en verzorgenden

Premium

Wil je dit artikel lezen?

Neem Nursing.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Helaas heb ik deze actie gemist. Wellicht op korte termijn herhalen en meer aandacht aan besteden. Ier wordt in de zorg heel veel verspilt. Dozen vol materiaal (steriel) verlaat de medische speciaalzaken en apotheken, zie ik in de wijk Deze worden, als de omdoos open is, niet meer terug genomen. Ivm de regels. Kleinere bestellingen liever niet, moet voor 1-2 maanden minimaal ivm bezorgkosten. Mensen vragen 1 doosje, maar krijgen er 4. Kortom, werk te verrichten.

  2. Lees alle reacties
  3. Wat lees ik maar liefst 1500 handtekeningen. Dat is natuurlijk voor bestuurders, zorgverzekeraars, de politiek, lachen, gieren brullen. 1500 handtekeningen en dan maar afvragen waarom verpleegkundigen en verzorgenden binnen de zorg niets in te brengen hebben.

  Geef je reactie

  Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.