Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verpleegkundigen zetten palliatieve zorg op Europese agenda

Ruim 50 verpleegkunde studenten uit Zweden, Noorwegen, Roemenië, Italië en Nederland en 12 docenten komen in april twee weken bij elkaar om palliatieve zorg op de Europese agenda te krijgen.
Verpleegkundigen zetten palliatieve zorg op Europese agenda

De bijeenkomst vindt plaats onder de naam: Intensive program ‘Best Practice in End-of-Life-Care’. Gedurende twee weken werken en leren studenten en docenten samen rondom het thema palliatieve zorg, met als doel om verpleegkundigen in Europa te stimuleren om mee te denken over en mee te werken aan best practices in de, palliatieve, zorg voor kankerpatiënten. Ook is het de bedoeling dat er meer helderheid komt over de specifieke rol van de verpleegkundige bij deze zorg. De deelnemers sluiten het programma af met het schrijven van een brief aan het Europese parlement over palliatieve zorg in Europa.

Europees beleid palliatieve zorg

Het programma wordt gecoördineerd door De Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen, België. Kristof Faes, lector Verpleegkunde aan de Karel de Grote-Hogeschool over palliatieve zorg in Europa: “Er zijn momenteel grote verschillen binnen de Europese context in de benadering van palliatieve zorg. In sommige landen is er van euthanasie bijvoorbeeld nog geen sprake. We hopen met dit intensieve programma de eerste stappen te zetten naar een gemeenschappelijk, Europees beleid rond palliatieve zorg.

Meer informatie op de website van Intensive Program Best Practice in End-of-Life-Care.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.