Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Verpleegkundigen zijn ‘best tevreden’ over baas

Een derde van de verpleegkundigen is tevreden met haar leidinggevende. Dit blijkt uit een poll op deze website, waar zo'n 250 websitebezoekers op stemden.
Verpleegkundigen zijn 'best tevreden' over baas

Van de 250 stemmers noemt bijna een kwart haar leidinggevende een topper. 32 procent van de stemmers was iets minder lovend, maar wel tevreden en blij met hoe haar leidinggevende functioneert.

Leidinggevende vergalt werkplezier
Daar tegenover staat dat 21 procent van de verpleegkundigen zoveel moeite heeft met haar leidinggevende, dat haar ‘werkplezier erdoor wordt vergald.’ Bijna een kwart (23 procent) vindt dat haar leidinggevende soms wel goede dingen doet, maar eigenlijk niet geschikt is voor zijn of haar werk.

De ideale leidinggevende
De poll werd online gezet vanwege een blog van verpleegkundige Sandra Kleefstra. Zij fantaseert in haar blog over de vacature voor de ‘ideale baas’. Volgens Sandra: een leidinggevende die op de werkvloer is om te proeven wat verpleegkundigen doen, iemand die directeurenbeleid kan vertalen in praktische verpleegtermen en hart voor de zaak heeft.

Hoe ziet de vacature voor jouw ideale baas eruit?

Door: redactie Nursing

Uitslag poll:
Mijn leidinggevende
23,4% is een topper, niets dan lof!
32,1% functioneert best goed, ik ben tevreden
23,8% doet soms wel goede dingen, maar is eigenlijk niet geschikt voor zijn/haar werk
20,6% vergalt mijn werkplezier

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het is maar net hoe je het interpreteert dat klopt, en op zich te prijzen dat jullie de positieve insteek kiezen. Maar als er vier keuze mogelijkheden zijn met bovenaan; is een topper, daarna functioneert best goed en dan is niet geschikt dan kan ik niet anders concluderen dat de vierde mogelijkheid incompetentie suggereert.
    Bovendien lijkt het mij sterk dat een competentie leidinggevende mijn werkplezier vergalt.

  3. Beste Hans, het is maar net hoe je het interpreteert. Wij hebben voor de positieve insteek gekozen, dat het grootste gedeelte van de stemmers tevreden is. Dat iemand zegt: ‘mijn leidinggevende vergalt mijn werkplezier’, hoeft niet altijd te betekenen dat iemand ook incompetent is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.