Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verpleegkundigen: zorginstelling geen hittebeleid

Veel zorginstellingen hebben geen hittebeleid. Dat blijkt uit een onderzoek van V&VN.
Verpleegkundigen: zorginstelling geen hittebeleid

Uit een peiling onder bijna 250 personen op de website van V&VN blijkt dat vijftig procent van de zorginstellingen geen hittebeleid heeft. Veertig procent heeft een aangepast beleid wanneer de temperatuur stijgt.

Hittedoden
Eerder deze maand berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de hoge temperaturen een verhoogde sterfte tot gevolg hebben. Vooral ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen zijn kwetsbaar. Naar aanleiding van dit bericht vroeg ouderenbond ANBO demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid om de relatie te onderzoeken tussen het extra aantal hittedoden en het ontbreken van klimaatbeheersing in oude, bestaande zorgcentra. ‘Bij nieuwbouw is goede klimaatbeheersing verplicht. Maar we kennen in Nederland honderden zorgcentra die uit de tachtigerjaren dateren. Daar is geen klimaatbeheersing’, zegt ANBO-woordvoerder Frans van der Aa in het radioprogramma Goedemorgen Nederland.

Geen airco
Nursing-blogger Jos Kaldenhoven vindt ook dat het in verpleeg- en verzorgingshuizen vaak warm is. ‘Airconditioning in instellingen is meestal beperkt tot de ruimte waar de servers van het computernetwerk staan’, schrijft hij in zijn column Hoezo warm?

V&VN
Door: redactie Nursing

Abonneren
Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Nursing. 

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.