Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verwenzorg

Er is een nieuwe ontwikkeling gaande in de zorg: verwenzorg. Het boek ‘Verwenzorg, gewoon doen!' beschrijft is een ideale inspiratiebron voor verzorgenden die hier meer over willen weten én er iets mee willen doen.
verwenzorg

Verwenzorg is oorspronkelijk ontstaan voor chronisch zieken die volledig afhankelijk zijn van verzorgenden. Verwenzorgers zich op het geven van tijd en aandacht aan de zieken. Belangrijk initiatiefnemer hiervan is verpleegkundige Joke Zwanikken-Leenders. Haar visie loopt als een rode draad door dit boek. ‘Verwenzorg, gewoon doen!’ laat zien dat werken in de zorg, niet alleen uit rennen en vliegen bestaat, maar nog altijd plaats biedt voor hartverwarmende momenten.

 

Voorbeelden

In deze rijk geïllustreerde uitgave wordt uitvoerig ingegaan op het ontstaan, de opkomst en de effecten van verwenzorg op zowel cliënten, bewoners en verzorgenden. Ook worden er tientallen voorbeelden van verwenzorg genoemd: van een bezoek aan de sauna tot aan het regelen van een complete ballonvaart. Een must-have voor verzorgenden die hun cliënten iets meer willen betekenen.

 

Klik hier voor meer info en om te bestellen

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.