Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgende ontslagen om weigering nachtdienst

Een EVV'er heeft een rechtszaak tegen haar werkgever verloren, nadat ze weigerde om na een reorganisatie nachtdiensten te draaien.

Dit meldt HR Praktijk. In het verpleeghuis waar de verzorgende werkte vond een grote reorganisatie plaats. Er werd met de vakbonden afgesproken dat hierbij geen gedwongen onslagen zouden vallen. Wel werd de verzorgenden verzocht om niet alleen dagdiensten te draaien.

 

Kantonrechter

Een van de verzorgenden -die twintig jaar in dienst was- weigerde dit, ondanks dat het verpleeghuis een overgangsregeling aanbood. Uiteindelijk diende haar werkgever een ontbindingsverzoek in bij de kantonrechter. Deze oordeelde dat een werknemer op redelijke voorstellen van de werkgever in het algemeen positief hoorde in te gaan, die verband houden met gewijzigde omstandigheden op het werk. De koppige weigering van de verzorgende vond de rechter voldoende grond om het contract te ontbinden zonder dat de verzorgende verder nog een vergoeding ontving.

 

Bron: HR Praktijk

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.