Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgende signaleert pijn met gratis online game

Verzorgenden ig en studenten kunnen hun kennis over pijn, kwetsbare ouderen en zelfmanagement bijspijkeren met Serious Soaps. Een game die onlangs gelanceerd is.
serioussoap.jpg
In de gratis online game spelen dezelfde acteurs als in de zorgsoap Malaika. - Foto: Serious Soaps
Een Serious Soap is een interactieve real life game met korte filmscènes en vragen, waarbij er sprake is van een doorlopend verhaal. De student of verzorgende ig wordt steeds meegenomen in een verhaal van een oudere en maakt keuzes welke stappen hij/zij zou zetten in een bepaalde situatie. Serious Soaps dient als lesmethode voor leerling verzorgenden ig. Voor verzorgenden ig kan het als bijscholing dienen. Met Serious Soaps kun je accreditatiepunten verdienen. De lesmethode borduurt voor op de soapserie Malaika uit 2013, die zich afspeelde in de ouderenzorg en een positief effect had op de beeldvorming over ouderenzorg bij jongeren.

Signaleren van pijn bij ouderen

De Serious Soaps bieden kennis over het screenen van kwetsbare ouderen, het signaleren en bestrijden van pijn bij ouderen, en hoe je de cliënt ondersteunt bij zelfmanagement. De games zijn ontwikkeld door onder andere het Academisch Medisch Centrum (AMC), Hogeschool Utrecht, MBO College Almere en ROC Midden-Nederland. De games zijn gratis beschikbaar via de website serioussoap.nl.

Klik hier om de games te starten >>

Neem in deze video een kijkje achter de schermen van Serious Soaps.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.