Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgende steunt mantelzorger onvoldoende

Verzorgenden, helpenden en verpleegkundigenondersteunen mantelzorgers nog niet voldoende.
Verzorgende steunt mantelzorger onvoldoende

Zeker 40 procent van de zorgmedewerkers is nog niet voorbereid op de toekomst waarin mantelzorgers een belangrijkere rol gaan spelen, aldus Mezzo.

In gesprek gaan

Dat blijkt uit een test opgezet in het kader van een campagne van mantelzorgvereniging Mezzo. Uit de test blijkt dat 60 procent van de deelnemers zegt altijd in gesprek te gaan met mantelzorgers. 37 procent zou dat af en toe doen, en 4 procent zegt dat helemaal nooit te doen. ‘Dat eerste is natuurlijk positief, maar we kunnen ook concluderen dat 40 procent van de zorgprofessionals niet is voorbereid op de toekomst waarin meer wordt samengewerkt met de informele zorg,’ aldus Mezzo. Daarnaast signaleert 30 procent van de deelnemers aan de test niet dat mantelzorgers zelf óók steun nodig hebben.

Campagne Mezzo

In totaal rondden 1705 verzorgenden, helpenden en verpleegkundigen de test af. Met de test wilde Mezzo verzorgenden en verpleegkundigen erop wijzen hoe belangrijk het is om in gesprek te gaan en te blijven met mantelzorgers. Omdat de steeds groter wordende rol van mantelzorgers en zorgvrijwilligers volgens Mezzo ook invloed heeft op het werk van verzorgenden en verpleegkundigen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.