Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden boos om bevriezen lonen

Verzorgenden zijn boos over het voorstel van het kabinet om de lonen te bevriezen. 'Ik heb mij vanavond het bekende apenzuur gewerkt om iedereen weer verzorgd en in bed te krijgen. In het weekeinde is er geen manager te zien!'
boos

Verzorgenden op TVVonline.nl reageerden geschokt op het nieuws van het kabinet dat het bevriezen van de salarissen van verpleegkundigen en verzorgenden nodig is om te bezuinigen in de zorg. Zo kan bij cao-onderhandelingen niet langer onderhandeld worden over salarisverhoging.

 

Reacties verzorgenden

‘Ik nodig Dhr.Rutten graag eens uit om langer dan een dagdeel te komen ervaren wat het nu precies betekend om in een verpleeghuis te moeten verblijven’, zegt Kirsten. Vooral managers met topsalarissen moeten het ontgelden. Nelly: ‘Gooi die duur betaalde managers er maar uit, met hun schaal 55! Ik heb mij vanavond het bekende apenzuur gewerkt om iedereen weer verzorgd en in bed te krijgen. In het weekeinde is er geen manager te zien!’ Ook verpleegkundigen reageren verontwaardigd op de website van vakblad Nursing.

 

Reactie V&VN

Beroepsvereniging V&VN snapt de verontwaardiging van verzorgenden en verpleegkundigen over het bevriezen van hun salarissen maar al te goed. Woordvoerster Monique Roedoe: ‘De werkdruk is er in de afgelopen jaren niet minder op geworden en de zorg wordt steeds complexer en vraagt een hoger deskundigheidsniveau. Deze maatregel doet daaraan geen recht. V&VN denkt dat het bevriezen van de salarissen ook niet bijdraagt aan het imago van het beroep.’

 

Taakherschikking
Als beroepsvereniging zit V&VN niet aan de CAO-tafel. Wel wil V&VN in gesprek met VWS over andere manieren om tot de noodzakelijke bezuinigingen te komen. Zo pleit de beroepsvereniging al jaren voor een andere blik op de zorg: taakherschikking, deskundigheidsbevordering en vooral het optimaler inzetten van verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

 

Deze zomer

Eerder lieten de werkgevers en vakbonden al weten tegen de nullijn in de zorg te zijn. Volgens premier Mark Rutte zou het bevriezen van de lonen op zijn vroegst halverwege dit jaar in kunnen gaan. Minister Dijsselbloem van Financiën liet in Nieuwsuur weten dat er nog onderhandelingsruimte is.

 

Lees hier alle reacties van verzorgenden  

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat ga jij doen nu je loon misschien bevroren wordt? 

 

Bronnen: TVVonline, Nieuwsuur, Nursing, V&VN, Actiz, Abvakavo FNV, Nu’91, CNV Publieke Zaak

 

Lees ook: 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.