Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden en verpleegkundigen melden zich te laat ziek

Veel verzorgenden en verpleegkundigen melden zich pas ziek op het werk als ze al bijna aan het eind van hun latijn zijn.
ziek

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. De vraag was: hoe snel meld jij je ziek op het werk? Bijna negentig procent gaf aan dat ze zich pas laat ziek meldden. ‘Want ik weet hoe zwaar mijn collega’s/cliënten het zonder mij hebben’, zei 47% van de respondenten. ‘Meestal te laat, als ik al aan het eind van mijn latijn ben’, antwoordde 41% van de stemmers.

 

Collega’s aansteken 

Slechts twee procent gaf aan zich al in een vroeg stadium ziek te melden, ‘om collega’s en cliënten niet aan te steken’. Twee procent doet het ‘sneller dan voorheen, omdat collega’s dat ook doen’. Ten slotte zegt acht procent ‘sneller dan voorheen, om te voorkomen dat ik over mijn grens ga’. In totaal stemden 792 personen.

Toename langdurig verzuim

Onlangs maakte Vernet Verzuimnetwerk bekend  dat langdurige ziekteverzuim onder zorgmedewerkers de afgelopen jaren licht is gestegen. Dit komt voornamelijk onder de oudere zorgmedewerkers voor.

 

Stem mee op de nieuwe poll: wat ga jij doen nu je loon misschien bevroren wordt?  

 

Bron: http://www.tvvonline.nl/

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.