Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden houden vast aan uniform

De meeste verzorgenden dragen het liefst een uniform op het werk. De belangrijkste redenen: herkenbaarheid en hygiëne.
uniform

Dit blijkt uit onderzoek van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) naar werkkleding onder 575 verzorgenden en verpleegkundigen, gepubliceerd in V&VN Magazine.

 

Liever een uniform

Hieruit blijkt dat 58% van de ondervraagden een uniform draagt. Zo’n 42% werkt in eigen kleding. Van deze zorgmedewerkers zou 44% het liefst eigenlijk een uniform dragen. Als verzorgenden iets te klagen hebben over het uniform, is dit vaak over de maat of pasvorm.

 

Wisselen van schoenen

Bijna driekwart van de verzorgenden en verpleegkundigen loopt met werkschoenen naar binnen en buiten, de rest wisselt van schoenen. Onderzoek van de Werkgroep Infectiepreventie (WIP) laat zien dat wisselen van schoenen noodzakelijk is om het meenemen van bacteriën te voorkomen. De WIP (Werkgroep InfectiePreventie) stelde richtlijnen op om infecties te voorkomen, onder andere voor de werkkleding van verzorgenden en verpleegkundigen. Zo zijn er richtlijnen voor het dragen van bepaalde kleding en/of bescherming en het gebruik van deze kleding- en hulpmiddelen als handschoenen, beschermbrillen en dergelijke. Slechts een kwart van de verzorgenden en verpleegkundigen kent de richtlijnen, 35% heeft ervan gehoord maar kent de inhoud niet en de rest is niet op de hoogte.

 

Download de richtlijnen voor infectiepreventie van het WIP

 

Bron: V&VN

 

Volg het laatste zorgnieuws op Twitter: https://twitter.com/VerzorgendenTvV 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.