Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden: ‘Leidinggevende moet bijspringen’

Vier op de vijf verzorgenden vindt dat hun leidinggevende moet bijspringen op de werkvloer, zodat er meer handen aan het bed zijn.
verzorgenden

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website www.tvvonline.nl hield. De vraag luidde: vind jij dat je teamleider moet bijspringen op de werkvloer? ‘Ja, dan staat ze dichter bij ons en weet ze wat we meemaken’, antwoordde bijna de helft (46%) van de stemmers. ‘Ja, als we handen te kort komen wel’, zei 34%.

 

Nee-stemmers

Zestien procent van de stemmers vindt dat bijspringen niet hoeft: ‘Want de zorg is nooit af en onze teamleider heeft het druk genoeg.’ Slechts drie procent vindt dat ze het werk alleen af zouden moeten kunnen, zónder hulp van de leidinggevende. In totaal stemden 1154 personen.

 

Roofbouw 

Al vinden veel verzorgenden bijspringen vanzelfsprekend, verpleeghuispsycholoog Ronald Geelen en auteur van het boek ‘Zo komt mijn team verder’ vindt dat ze dit niet kunnen eisen van hun leidinggevende, zegt hij in een interview dat deze maand in Tijdschrift voor Verzorgenden staat: ‘Ze maken zich hier op korte termijn populair bij verzorgenden, maar je kunt er beter geen gewoonte van maken: leidinggevenden die bijspringen zonder dit te begrenzen plegen roofbouw op zichzelf.’

 

Bron: TVVonline

 

Stem mee op de nieuwe poll: zijn de zomermaanden extra stressvol voor jou? 

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.