Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden: ‘Mannelijke collega’s verbeteren sfeer.’

Driekwart van de verzorgenden mist mannelijke collega's op de werkvloer. De belangrijkste reden: mannen zouden de sfeer aanzienlijk verbeteren.

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/ hield. De vraag luidde: mis jij mannelijke collega’s op de werkvloer? ‘Ja, dat zou de sfeer onder collega’s verbeteren’, antwoordde meer dan de helft van de respondenten (56%). Anderen (7%) willen graag mannelijke collega’s omdat ze denken hun aanwezigheid leerzaam kan zijn. Zeven procent van de verzorgenden denkt dat het fijner zou zijn voor mannelijke cliënten.

 

Nee-stemmers
Acht procent van de verzorgenden geeft aan dat ze genoeg mannelijke collega’s hebben. Elf procent van de respondenten mist geen mannelijke collega’s: ‘Het gaat prima zo’. Zes procent van de ‘nee-stemmers’ denkt dat de cliënten ook liever verzorgd worden door vrouwen. Ten slotte geeft één procent aan dat ze liever alleen met vrouwen werken. In totaal stemden 634 personen.

 

Bron: tvvonline.nl

 

Stem mee op onze nieuwe poll: word jij moe van nieuwe meldpunten voor misstanden in de zorg?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.