Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Verzorgenden om oplossingen tegen eenzaamheid gevraagd

Verzorgenden en verpleegkundigen kunnen meedingen naar de Nationale Eenzaamheid Prijs 2014.
Verzorgenden om oplossingen tegen eenzaamheid gevraagd

Deze prijs is een oproep aan iedereen om goede en inspirerende voorbeelden te delen van activiteiten die eenzaamheid verminderen of voorkomen. Thema dit jaar is ‘zorg tegen eenzaamheid’.

Deelnemen aan de prijs doe je met bestaande activiteiten die worden uitgevoerd in of met de zorgsector. Bijvoorbeeld  door een zorginstelling of in een ziekenhuis, in samenwerking met een huisarts, fysiotherapeut, thuiszorgmedewerker of een verpleegkundige. Iedereen kan zijn activiteit indienen voor de Nationale Eenzaamheid Prijs: professionals en vrijwilligers, zorg- en welzijnsorganisaties, bedrijven en geïnteresseerde burgers.

Naast de eer gaat de winnaar van de Nationale Eenzaamheid Prijs naar huis met een kunstobject en 5.000 euro ten behoeve van zijn activiteit. De nummers twee en drie ontvangen ieder 1.000 euro ten behoeve van hun activiteit. De prijs wordt uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) op 25 september op het openingscongres van de Week tegen Eenzaamheid 2014.

2 REACTIES

  1. eigenlijk is dit recept al wegbezuinigd..
    de huishoudelijke hulp had een enorm aandeel in de opvang van eenzaamheid..
    Voor de thuiszitters is dat een moment om naar uit tekijken..zeker bij en goede match
    Tja,..en anders kom je uit bij afspraken met familie in roulatiesysteem, maar dat pakt ook niet altijd goed uit..verplichtend karakter..

  2. Lees alle reacties
  3. Binnen ons team Evean hebben we in een vergadering zijn er mensen van Markant en het stadsdeel uitgenodigd als spreker.we kregen een map overhandigd met hele handige websites, oa voor vrijwilligers, maar ook met folders over overbelaste mantelzorgers, en cursussen die mantelzorgers kunnen krijgen.. Misschien een tip.. Nu nog hopen dat er genoeg vrijwilligers zijn om aan de vraag te voldoen. Succes het zal aankomende tijden hard nodig zijn..

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.