Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden ontslagen na feestje

Zes verzorgenden van een rusthuis in Vlaanderen zijn op staande voet ontslagen nadat zij een feestje hielden op het werk.

Twee jonge vrouwen hadden ’s nachts zonder medeweten van de directie een feestje georganiseerd in de personeelsruimte van het verpleeghuis. Vier andere verpleegsters van het rusthuis kwamen die nacht speciaal voor de gelegenheid naar het bejaardentehuis afgezakt.

 

Taken niet uitgevoerd

De verpleegsters feestten de hele nacht door. Toen hun shift erop zat, gingen ze naar huis. De collega’s die ’s morgens kwamen aflossen, stelden vast dat de nachtzusters geen enkele van hun taken hadden uitgevoerd. Zo werd de medicatie die de patiënten ’s ochtends hadden moeten krijgen, niet klaargelegd. De 54 bewoners van het rusthuis zouden volgens bronnen binnen het rusthuis niks gemerkt hebben van het gedrag van de verzorgenden.

 

Niet in verhouding

Volgens een van de verzorgenden ontkent dat het feestje op voorhand was afgesproken. ‘Het klopt ook dat we aan niemand de toelating gevraagd hebben voor een feestje’, vertelt ze op de website van de Vlaamse krant de Standaard. ‘Maar een dronken feestje is het zeker niet geweest. Laat staan dat het genoeg zou zijn om een ontslag om dringende redenen te rechtvaardigen.’ Volgens N. heeft geen enkele van de aanwezige verzorgenden de verzorgingstaken niet gedaan. ‘Integendeel, alles is gebeurd volgens de regels van de kunst.’

 

Bron: nieuwsblad.be/destandaard.be

 

Meer carrièrenieuws:

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.