Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Verzorgenden tegen inzetten Poolse collega’s

Bijna driekwart van de verzorgenden is tegen het inzetten van Poolse verzorgenden om de zomerdrukte in verpleeghuizen en verzorgingshuizen tegen te gaan.
hoofd

Dit blijkt uit een poll die Tijdschrift voor Verzorgenden op haar website http://www.tvvonline.nl/. De vraag luidde: wat vind jij ervan dat Poolse verzorgenden worden ingezet om de zomertekorten tegen te gaan? ‘Slecht, als je geen Nederlands spreekt, hoe kun je dan het broodnodige praatje met de cliënt maken?’ antwoordde 73%.

 

Geen Nederlands

Andere stemmers waren iets minder fel: ‘Bedenkelijk, ik twijfel of zij de kwaliteit kunnen leveren die Nederlandse verzorgenden kunnen leveren’, vond 16%. Elf procent was positief over hun Poolse collega’s. ‘Hoe meer handen aan het bed, hoe beter’, vonden zij.

 

Polen in Zeist

De poll werd gehouden naar aanleiding van het nieuws dat een verzorgingshuis in Zeist Polen inzet om de zomertekorten tegen te gaan.  Vestigingsmanager Bente Schotel vindt juist dat Nederlanders veel kunnen leren van het Poolse personeel. ‘Ze zijn een beetje ouderwets opgevoed. Dat innerlijke respect voor ouderen en zieken kennen wij in Nederland niet echt meer.’

 

Stem mee op onze nieuwe poll:  Collega’s geeft een beloning aan verzorgenden die nieuwe collega’s aangeleveren. Goed plan?

Actie: klik hier voor een voordelig proefabonnement op Tijdschrift voor Verzorgenden.  

 

Bron: Tijdschrift voor Verzorgenden

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.