Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Verzorgingshuis houdt kippen tegen eenzaamheid

Het Flevohuis in Amsterdam Oost is een proef gestart om eenzaamheid onder bewoners tegen te gaan. Op de binnenplaats zijn kippen, die bewoners kunnen bezoeken en verzorgen.
kiop.jpg
De kippen geven de bewoners plezier en gaan eenzaamheid te lijf. - Foto: Free Images

Het idee komt oorspronkelijk uit Engeland, maar is geïntroduceerd door kunstenares Vera Broos, meldt AT5. Ze zegt dat de kippen het gewenste effect hebben: ‘Mensen worden er heel erg blij van. De geluidjes die kippen maken en het gescharrel. Maar ook gewoon contact met dieren sowieso.’ Volgens Broos is het kippenhok een centraal punt waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. ‘Mensen van buiten de instelling kunnen de kippen ook bezoeken. Maar de ouderen zorgen ook samen voor de kippen.’ Vrijwilligers begeleiden het project.

Hoe kun je als verzorgende je cliënt minder eenzaam laten voelen? Klik hier voor 8 tips >>

De kippen zijn perfecte dieren om in het verzorgingshuis te hebben, vindt activiteitenbegeleider Lies Grendel: ‘Een hond moet je elke dag uitlaten, met een kat heb je een kattenbak en mensen kunnen allergisch zijn. Kippen zitten buiten, en je kunt er naartoe gaan wanneer je wilt.’

Bekijk hier een video over het project >>

1 REACTIE

  1. Op de binnenplaats staat een kippenhok, die bewoners kunnen bezoeken en verzorgen. Dus dat kippenhok moet ook verzorgd worden.
    Overigens is dit gewoon oude wijn in nieuwe zakken,het verpleeghuis waar ik ooit werkte had kippen op de binnenplaats en ook nog twee katten,want al dat kippenvoer trekt geheid muizen en ratten aan.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.