Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

VGN presenteert richtlijn gebruik social media in gehandicaptenzorg

VGN heeft voor de gehandicaptenzorg een Modelrichtlijn Social Media opgesteld. Deze richtlijn springt in op de kansen die het gebruik van sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter door organisaties biedt, maar heeft ook als doel de risico’s voor de instelling van dit gebruik te beperken.

Werknemers kunnen volgens de VGN het imago van de organisatie beschadigen door vertrouwelijke of onjuiste berichtgeving over of in naam van de organisatie te communiceren of door zich respectloos te uiten over cliënten, collega’s en leidinggevenden. De Modelrichtlijn Social Media van de VGN richt zich echter vooral op de kansen die de sociale media bieden. Zo kunnen bijvoorbeeld medewerkers door een duidelijk beleid gestimuleerd worden de kernwaarden van hun organisatie bewuster uit te dragen en als ambassadeur van de gehandicaptenzorg bij te dragen aan een positief imago van de branche. Een richtlijn kan verder bijdragen aan het ontwikkelen van een gedragscode of een etiquette met betrekking tot deze nieuwe wijze van communiceren.

Auteur: TvZ – Annelies Vermeulen
Bron: VGN

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.