Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: meer eten door dementievriendelijk servies

Ontwerper Sha Yao zag hoe haar dementerende oma moeite had met eten en drinken vanwege haar trillende handen. Zij ontwierp het servies Eatwell, waarmee mensen met dementie makkelijker kunnen eten.
Met het servies kunnen mensen met dementie makkelijker eten.
Met het servies kunnen mensen met dementie makkelijker eten.

De ontwerper heeft het servies van alle gemakken voorzien: het servies heeft felle contrasterende kleuren, omdat uit onderzoek blijkt dat dementerenden 84% meer vocht en 24% meer eten naar binnen werken als zij dit beter kunnen onderscheiden door een kleurtje. Daarnaast heeft ze met kleine ingrepen ervoor gezorgd dat de bekers niet snel om kunnen vallen, en het bord zonder morsen uitgelepeld kan worden. Tot slot heeft elk stuk servies een antisliplaag aan de onderkant, zodat het minder snel schuift.

Naast de gekleurde glazen zijn meer manieren om je cliënt meer te laten drinken. Klik hier voor andere tips >>

Shao heeft met Eatwell de Stanford Design Challenge 2014 en is nu bezig met het in productie brengen ervan. Je kunt haar steunen op Indiegogo, en hier een servies bestellen. Bekijk hieronder de video van het servies:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.