Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: verpleeghuisbewoners en créchekinderen leven samen

In de nieuwe documentaire 'Present Perfect' brengt filmmaker Evan Briggs een jaar door in een huis waar verpleeghuisbewoners dagelijks samenzijn met kinderen uit de voorschoolse opvang.
Video: verpleeghuisbewoners en créchekinderen leven samen

Briggs wilde met de docu antwoord geven op de vraag over hoe het is om ouder te worden, onze relatie met ouderen en hoe disfunctioneel het leek. ‘Er is zoveel wijsheid en levenservaring die deze mensen hebben, het is een groot gemis dat we hier niet meer gebruik van maken’, vertelt zij in een interview.

Hartverwarmende beelden

Drie dagen per week filmde de filmmaakster in de Intergenerational Learning Center, waar kinderen van zes weken tot vijf jaar oud komen. Deze voorschoolse opvang zit in hetzelfde gebouw als de Providence Mount St. Vincent, een verpleeghuis voor vierhonderd volwassenen in West Seattle. De ouderen en kinderen doen regelmatig dingen samen, wat hartverwarmende beelden oplevert, zoals je kunt zien in onderstaande trailer.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.