Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Video: Verpleegkundige fotografeert op pg-afdeling

Tijdens haar werk als verpleegkundige op de gesloten afdeling van een verpleeghuis volgt Milou Vossebeld een studie aan de Fotovakschool. Ze combineert deze werelden en fotografeert wat zij als verpleegkundige ziet.
camera-1549168-640x480.jpg
Foto: Free Images

De mooiste foto’s hebben een plekje gekregen in haar boek PG. De verpleegkundige volgde intensief het leven van acht ouderen via haar fotocamera. Dit beseffen zij niet, van de familie krijgt Milou toestemming om de foto’s te gebruiken voor haar boek PG de psychogeriatrische afdeling, mijn kijk op de zorg. Inmiddels zijn zes van de acht overleden.

Achter gesloten deuren

Op haar blog zegt Milou over haar werk: ‘Als fotograaf laat ik jullie mijn mensen zien. Zij zijn weggestopt achter gesloten deuren, weg van de normale maatschappij. Ze zijn vaak niet meer in staat zichzelf te verzorgen en hebben alle hulp nodig om hun dag normaal te laten verlopen. Ze zijn kwetsbaar, de weg een beetje kwijt, afhankelijk, maar het zijn nog steeds mensen. Door middel van mijn beelden probeer ik hen een plekje terug te geven als mens in de maatschappij.’ 

Bekijk hier de video van haar werk >>

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.