Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Virtueel verpleegmuseum opent in mei 2014

Het Florence Nightingale Instituut (FNI) start vanaf volgend jaar mei met een virtueel museum over de geschiedenis van verpleging en verzorging.
Virtueel verpleegmuseum opent in mei 2014
Foto: Florence Nightingale Instituut

Dat meldt het FNI.

Vorig jaar heeft het FNI het museum over de geschiedenis van verpleging en verzorging in Zetten gesloten. Het instituut kondigde toen aan verder te gaan als online kenniscentrum waar meer ruimte is voor historisch onderzoek. Een speciaal projectteam, met onder andere FNI-directeur Nannie Wiegman, gaat nu aan de slag met de invulling van het virtueel museum. Zo moet de collectie worden ingevoerd in een softwaresysteem en moet er worden nagedacht over de vorm en inhoud van het virtuele museum. In mei 2014 moeten bezoekers dan online een kijkje kunnen nemen in het virtuele museum.

Modernisering

‘Met deze moderniseringsslag wil het FNI de geschiedenis van de verpleging en verzorging op eigentijdse wijze onder de aandacht brengen van alle (oud)verpleegkundigen en verzorgenden én studenten in Nederland’, zei FNI-directeur Wiegman al eerder tegen Nursing.nl. ‘Belangrijk uitgangspunt is ook dat we meer tijd en energie willen steken in het onderzoek doen naar de geschiedenis van de verpleging en verzorging. Die kennis is noodzakelijk om onze educatieve activiteiten en de presentatie van het erfgoed actueel te houden.’

Deze maand ontving FNI-directeur Nannie Wiegman een koninklijke onderscheiding voor haar inzet om bij verpleegkundigen en verzorgenden historisch besef en beroepstrots te stimuleren. Lees meer

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.