Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Viva Zorggroep meldt collectief ontslag bij UWV

Viva Zorggroep heeft bij het UWV officieel gemeld dat het collectief ontslag gaat aanvragen voor de 650 thuishulpen. Dat meldt RTV Noord-Holland.

De organisatie moet echter eerst met onder andere de ondernemingsraad en de vakbonden overleggen. Vervolgens kan Viva vanaf 15 april bij het UWV collectief ontslag aankondigen.

 

Loonsverlaging of ontslag

Viva kondigde eerder een loonsverlaging aan voor de thuishulpen. Daartegen kwam de medewerkers echter in beroep samen met Abvakabo FNV en de SP. De vakbond laat aan de website weten dat zij zich met hand en tand zullen verzetten tegen het collectief ontslag. De werknemers van Viva overleggen maandag met de bonden over de stappen die ze willen nemen.

 

Andere aanbieder

Volgens Wim van den Hoorn, bestuurder Abvakabo FNV, is collectief ontslag alleen mogelijk als er geen werk is. ‘Maar er is wel werk en er blijft ook werk.’ Van den Hoorn zegt verder dat als Viva de thuiszorg in de regio Kennemerland niet kan uitvoeren volgens de cao, dat er dan gezocht moet worden naar een bedrijf dat de werknemers wel volgens de cao betaalt. De gemeente Haarlem moet voor 1 april besluiten of ze met de organisatie door wil of niet. ‘Dat zou een goed moment zijn om over te stappen op een andere aanbieder’, stelt de vakbondsman.

 

Bron: Zorgvisie

Auteur: Zorgvisie Mark van Dorresteijn

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.